Луиза Григорова - от модния подиум до киното и театъра

Pinterest LinkedIn +

В последно време много се заговори срещу участията на какви ли не представители от т. нар. "български хайлайф" в кино и телевизионни продукции. Сред най-оплюваните са топ моделите, които според някои хора трябва да си стоят на подиума и да оставят играта на актьорите.

Както обикновено, и в този случай има изключения. А един от най-ярките примери за добър баланс между актьорската игра и тази пред фото обектива дава Луиза Григорова.

Само на 22 години, родената в Перник Григорова вече има роли в два от най-мащабните родни телевизионни сериали - "Стъклен дом" и историческата драма "Дървото на живота", a тепърва й предстои да направи своя дебют и на голям екран.

След като пет години се изявява като модел в различни телевизионни реклами и клипове, тя решава да се пробва като актриса и влиза в НАТФИЗ, където попада в класа на Пламен Марков. Почти паралелно с приемането й там Григорова, изненадващо за самата нея, получава една от главните роли в новия тогава драматичен сериал "Стъклен дом".
Първото й представление е на сцената на "Модерен театър" в драматичната постановка "Белградска трилогия". Там тя си партнира със своите колеги от сериала на БТВ - Явор Бахаров, Радина Кърджилова, Мира Бояджиева и др.

Талантът на Луиза Григорова не остава незабелязан и режисьорът на "Белградска трилогия" Пламен Марков я кани заедно с Радина Кърджилова и в "Заболяването младост" на Фердинанд Брукнер.

Междувременно ангажиментите й като модел намаляват. Луиза все пак се появява от време на време на кориците на различни модни списания, включително и на страниците на австралийския Maxim.

След като й дава много и й отнема още толкова, "Стъклен дом" идва до своя край след пет сезона, излъчвани в продължение на три години в ефира на БТВ. 


През 2012 г. Григорова играе на сцената на театър "София" в постановката на Йоанна Овшанко "Тирамису". В нея актрисата е част от изцяло женски екип, в който участват още Силвия Петкова, Снежана Макавеева, Лора Мутишева, Мила Банчева, Лилия Маравиля и Дария Симеонова.

Вече приключила с ангажиментите си към "Стъклен дом", Луиза Григорова не си дава почивка, а се впуска в друга голяма българска продукция.

В започналия наскоро исторически сериала "Дървото на живота" тя се превъплъщава в образа на Яна - прислужница в дом на аристократи в началото на 20-ти век. Началото на новата поредица е поставено на 3 март 2013 г.
Макар все още да няма официална информация, рано или късно се очаква актрисата да дебютира и на големия екран. Според собствените й думи най-много би искала да участва в добре написана любовна история.

Утвърдила се като едно от добре познатите имена от най-младото поколение български актьори, Луиза Григорова очарова със своята непринуденост и физическа красота, както и с безспорния си талант.

Сподели.