Лудия репортер взе под крилото си сина на Милен Цветков - води го по стъпките на баща му (видео)

Pinterest LinkedIn +

Лудия репортер Даниел Петканов, който дълго време работи с Милен Цветков, взе под крилото си невръстния син на загиналия журналист. 8-годишният Боян вече има собствена рубрика в YouTube.

Първото видео в нея вече е качено в мрежата за видеосподеляне, в канала на Петканов. Идеята му е рубриката да бъде ежеседмична. Концепцията е малкият Боян да разсъждава по различни теми, зададени му, естествено, от Лудия репортер. 

В първия разговор темите са политически. Двамата коментират какво работят депутатите и говорят за нестихващите протести в страната. Според сина на Цветков основното задължение на депутатите е да помагат на хората. Малкият Боян смята, че те трябва да се избират чрез конкурс, на който да се преценява умствените им способности. Нещо повече, детето твърди, че в момента българските депутати не помагат по никакъв начин и трябва да подадат оставка.

Дали тази идея на Петканов не е провокирана от закъсняло чувство за вина след нелепата смърт на Милен Цветков на Великден тази година? Припомняме думите, които репортерът сподели с последователите си часове след това:

"Накратко - отношенията ни бяха много бурни. Карахме се постоянно и се обичахме от душа, точно както едновременно можеш да мразиш и да обичаш само някой, който искрено е заел място в сърцето ти.
Напуснах "Часът на Милен Цветков" три! пъти през първия месец (2011 г.) заради пререкания с него.
Веднъж извади касата на вратата в редакцията с удар, защото спорихме за един мой репортаж.
Той не обичаше демагогията, празнословието - нещо в което аз съм се шлифовал.
Милен обичаше прямотата, упоритостта, старанието и се опитваше да научи всички около него в редакцията на тези качества.
Аз се борих срещу това вътрешно, защото бях свикнал да се нося по течението и всичко да се случва спонтанно, без подготовка и старание.
ГРЕШАХ, но го разбрах след много години.
Но отношенията ни не бяха само противоборство.
Случвало се е да го прегръщам без повод, просто защото го обичах като втори баща.
Казвал съм му многократно "Обичам те", защото го чувствах като мой брат.
Случвало ми се е да ми се насълзяват очите, когато сме оставали насаме и сме си споделяли лични неща, защото той ми имаше огромно доверие, а животът му може да бъде описан по всякакъв начин, но не и като лесен.
Благодаря на Бог, че ме допусна в живота на този голям Човек, който ми даде толкова много, а не искаше нищо в замяна!

10 години след нашето запознанство дрогиран убиец отне живота на НАЙ-ЦЕННИЯ човек в моя живот извън семейството ми и когото не оцених достатъчно приживе!

Обичам те, братле! Прости ми за всичко! Благодаря за всичко!" - написа тогава Петканов. 


Сподели.