Lucas Rossi от Торонто спечели риалити шоуто "Rock Star: Supernova"

Pinterest LinkedIn +

29-годишният канадец Лукас Роси (Lucas Rossi), спечели втория сезон на риалити шоуто "Rock Star", с което стана официалният вокалист на новосформираната супергрупа на Томи Лий (Tommi Lee) - Supernova.

Роси надви 14 други участници както от мъжки, така и от женски пол, мечтаещи за пробив на голямата рок сцена. След 2 месеца в играта, на финала на шоуто, което се излъчваше по CBS и за първи път онлайн - в MSN, той разгроми  в пряк двубой с амбициозната южноафриканска хубавица Dilana Robichaux, 34 г. Победата му обяви самият Томи Лий, след което новата звезда излезе на сцената с новата си група, за да изпълни две нейни песни.

Големият си удар в очите на новите си колеги (Лий, Гилби Кларк (Gilby Clarke) и Джейсън Нюстед (Jason Newsted) Роси направи с интерпретацията на на парчето "Bittersweet Symphony" на Verve.

Сега на победителя предстои да влезе в студио, където ще бъдат финализирани записите по дебютния албум на Supernova, който се очаква в САЩ на 21 ноември през Epic. Първият лайв на бандата ще е навръх нова година във Вегас, поставяйки началото на петседмично турне в Северна Америка.

Любимите артисти на Лукас Роси са: Jeff Buckley, Billy Idol, Queen, Smashing Pumpkins, Coldplay, Depeche Mode, Massive Attack, Michael Bublé, The Cult, The Cure и Ministry.

Сподели.