Ловци на глави (Hodejegerne)

Pinterest LinkedIn +

Норвегия, 2011, 96 мин. Режисьор: Мортен Тилдум. Сценаристи: Ларс Гудместад, Улф Рюберг. С участието на: Николай Костер-Уалдау, Аксел Хени, Джели Р. Олгард, Ейвинд Сандер и др. Екшън, трилър.

За филма:

"Ловци на глави" е екранизация по едноименния роман на норвежкия писател Йо Несбо. Писателят, който освен криминални романи, пише и детски книжки, се радва на световна популярност през последните години.

Режисьор на лентата е Мортен Тилдум. Предишният филм на Тилдум Fallen Angels е екранизация по криминален роман. Въпреки това в творбите на норвежеца не липсва жанрово разнообразие. Романтичната му комедия Buddy е отличена с наградата на публиката на фестивала в Карлови Вари през 2003 година.

Освен с динамично действие, "Ловци на глави" впечатлява и с интересен актьорски състав. Една от главните роли е поверена на Николай Костер-Уалдау. Датчанинът, когото със сигурност свързвате освен с хитовия сериал на HBO "Игра на тронове" и с ролите му на големия екран в "Блек Хоук" и "Небесно кралство" на Ридли Скот. Партнират му Аксел Хени ("Донякъде нежен", Age of Heroes) и очарователната Джели Р. Олгард (Crying for Love).

Историята:

Роджър Браун (Аксел Хени) е пристрастен към лукса и силните усещания. За да си ги осигури той краде скъпи произведения на изкуството. Когато се опитва да превърне Клас Греве (Николай Костер-Уалдау) в поредната си жертва обаче всичко се обърква.

Сподели.