Лос Анджелис вече е със сиви улици заради изменението на климата

Pinterest LinkedIn +

Жителите на Лос Анджелис все по-усилено опитват да се борят срещу изменението на климата и да намалят повишаващите се температури на Земята. И този път оцветиха улиците в различен цвят.

Черният цвят има свойството да абсорбира топлината от слънцето, така че черният асфалт, покриващ града, със сигурност ще увеличи общата температура. Ето защо улиците бяха покрити с нова сива боя, наречена "CoolSeal", която ще ги поддържа по-хладни.

"Изменението на климата е факт от ежедневието на хората в Лос Анджелис и градовете по света. То е сериозна заплаха за нашето здраве, за нашата околна среда и за нашата икономика", каза в изявление кметът Ерик Гарсети.

Разбира се, Лос Анджелис трябва да направи повече от това просто да боядисва улиците си, ако иска да повлияе на изменението на климата, а не просто да смекчи последиците. За щастие, вече са предприети стъпки в тази посока. Гарсети прие през юни предложение, което включва принципите на Парижкото споразумение за климата в собствените политики на града, въпреки неотдавнашното решение на САЩ да се оттегли от международната сделка за борба с глобалното затопляне. Освен това щатът Калифорния влезе в Алианса за борба с изменението на климата и има планове да използва 100% възобновяема енергия до 2045 г.

Други мерки, като засаждането на дървета например, могат да продължат усилията да направят живота малко по-хладен. Боядисването на покриви със същата боя CoolSeal, използвана върху пътната настилка, също може да подобри условията.

Кметът обеща да намали средната температура на града с 3 градуса по Фаренхайт през следващите 20 години и изглежда е на път да направи точно това.

Сподели.

Относно автора

За Катя Димитрова журналистиката е не просто професия, а начин на съществуване. Интересите й са свързани с международната политика, лайфстайла, здравето, науката и технологиите, а хобитата – с литературата, театъра и хубавата музика.