Looper

Pinterest LinkedIn +

САЩ, 2012, 118 мин. Режисьор: Райън Джонсън Сценарист: Райън Джонсън С учатието на: Брус Уилис, Пол Дано, Джоузеф Гордън-Левит, Емили Блънт, Пайпър Перабо, Джеф Даниелс, Трейси Томс и др. Екшън, фантастика.

За филма:

Райън Джонсън е добре познат на киноманите режисьор и сценарист. Филмите му Brick и The Brothers Bloom успяха да привлекат вниманието както на публиката, така и на критиката. Looper е третият пълнометражен проект на Джонсън, който освен с кино се занимава и с телевизия - режисирал е някои от епизодите на хитовия сериал Breaking Bad.

Главните роли са поверени на Джоузеф Гордън-Левит и Брус Уилис. Джоузеф Гордън-Левит, когото вероятно свързвате с хитови заглавия като Inception, 50/50 и The Dark Knight Rises, не за първи път работи заедно с Райън Джонсън. Той изпълнява главната роля и в дебютния филм на Джонсън Brick. Брус Уилис (Moonrise Kingdom, The Expendables 2) и Джоузеф Гордън-Левит всъщност играя един и същи персонаж, но на различна възраст.

Актьорският състав е допълнен и от отличената със Златен глобус Емили Блънт (Salmon Fishing in the Yemen) и Пол Дано, когото вероятно познавате от Little Miss Sunshine, Being Flynn и Ruby Sparks.

Историята:

В бъдещето пътуването във времето е възможно, но е незаконно. Когато мафията иска да се отърве от някого, го изпраща в миналото, където наемни убийци, наричани Loopers, правят така, че той да изчезне завинаги. Джо (Джоузеф Гордън-Левит) работи като Looper, става все по-богат и животът му е хубав. Когато мафията решава да се прекрати използването на наемници като него и изпраща бъдещото му аз (Брус Уилис) в миналото, за да бъде убит, всичко се променя.

Сподели.