Logitech G430 - G35 за фенове с малък бюджет

Pinterest LinkedIn +

И друг път сме си говорили за това колко е важен звукът за пълноценното, въздействащо игрално преживяване и как един качествен комплект слушалки често е най-доброто, което може да ви го осигури. Logitech, като един от водещите производители на РС периферия, имат точно такъв модел в лицето на елитните G35, но, уви, цената му отговаря на качествата и е близо 240 лв.

Отскоро обаче компанията предлага и нелоша алтернатива за хората, които искат качествен звук, но не държат прекалено много на купчината допълнителни екстри, предлагани от G35, като програмируеми бутони и кожени наушници например.

В случай че тези неща не са от решаващо значение за вас, Logitech G430 могат да ви предложат същото страхотно 7.1/стерео звучене, но на цена почти наполовина по-ниска от тази на елитния G35 хедсет.

Logitech са подходили една идея по-разчупено по отношение на дизайна на G430 и вместо строгия черен цвят на по-скъпия модел ще забележите, че тук една голяма част от елементите са в приятно синьо. Материалът, с който са облечени наушниците и рамката за главата, разбира се, не е кожа, както при G35, а мек текстил, но от това ергономичността на слушалките не страда - напротив.

G430 са изключително удобни, дори при по-продължително носене, пасват удобно на главата и са леки - по-леки от G35, тъй като Logitech са изнесли по-голяма част от хардуерните контроли върху мини дистанционното, свързано с кабела, вместо да ги вградят в самите слушалки, както е при по-елитния модел.

Интересен момент е, че G430 предлагат две опции за включване - два стандартни 3.5 мм жака за аудио и микрофон за по-традиционно настроените потребители и специален USB преходник за любителите на по-съвременните интерфейси.

Бутоните за управление са сведени скромно до два: един за регулиране на звука и един за включване/изключване на микрофона.

Самият микрофон стои на комфортно разстояние от устата когато е в активно положение, но конструкцията му позволява да го вдигнете нагоре, ако не го използвате. За разлика от G35 обаче при този модел той не се деактивира автоматично при прибиране и ще трябва да го спрете от бутона на мини дистанционното.

По отношение качеството на звучене обаче Logitech не са допуснали никакви компромиси. Слушалките предлагат чисто, ясно и високо аудио, реалистичен 7.1 обемен звук и дълбок, плътен бас. Един от малкото минуси на G430 е фактът, че, макар да са от затворен тип, наушниците им не блокират напълно външните шумове, така че при ниско ниво на звука може да долавяте какво се случва наоколо.

Липсват, разбира се, и програмируемите бутони на G35, но това едва ли е болка за умиране.
Във всяко едно друго отношение и предвид цената си G430 са страхотно предложение за всеки геймър или мултимедиен маниак, търсещ качествен звук.


Сподели.