Лиза Мари Пресли се завръща с първи албум от седем години

Pinterest LinkedIn +

Лиза Мари Пресли – единствената дъщеря на Елвис Пресли, наследничка на цялото му завещание, в това число имението Грейсленд, и бивша съпруга на Майкъл Джексън и Никълъс Кейдж, ще издаде нов албум в средата на месец май.

Проектът е озаглавен Storm and Grace и е първият й албум, който ще излезе под шапката на Universal Republic.

Той се явява наследник на издадения през 2005 г. Now What, който дебютира в Топ 10 на Billboard 200, подобно на дебютния й дългосвирещ запис - To Whom It May Concern. И двата албума имат платинен сертификат и са издадени от Capitol Records.

Storm and Grace е записан в звукозаписния комплекс The Village в Лос Анджелис, заедно с музикантите Ричард Хоули (Pulp), Ед Харкорт, Саша Скарбек и Фран Хийли (Travis), като е продуциран от носителя на Grammy и Оскар T-Bone Burnett. През последните две години той работи с артисти като Елвис Костело, Елтън Джон, Уили Нелсън и Джеф Бриджис.

"Нищо не бе предварително планирано или нагласено по определен начин – всичко се получи от само себе си съвсем спонтанно, давайки израз на онова, което винаги е било у мен.

За мен колаборацията с T-Bone бе сбъдната мечта", каза за Billboard 44-годишната изпълнителка, чието наследство към 1993 г. възлизаше на около $100 млн.

Неин мениджър е създателят на American Idol – Саймън Фюлър.

"Бях любопитен. Чудех се какво има да каже дъщерята на един артист, извършил революция в американската музикална история.

Онова, което чух, бе искрено, сурово, неподправено и изпълнено с емоция. Помислих си, че баща й би бил горд с нея. Колкото повече слушах песните, толкова повече осъзнавах какъв артист е тя – изключително стойностен фолк артист от Юга", споделя T-Bone Burnett.


Сподели.