След Адел и One Direction покориха САЩ, поставиха исторически рекорд в Billboard 200

Pinterest LinkedIn +

През изминалата седмица британската тийн сензация One Direction – петчленната бой банда, сформирана в хода на предпоследното издание на X Factor от 2010 г., постигна нещо, което нито една друга британска група не е успявала да стори – дебютира директно на първото място в официалния американски чарт за албуми Billboard 200.

Първият дългосвирещ запис на момчетата, Up All Night, излезе на Острова през ноември миналата година, но така и не успя да се разпише на върха на UK Top 40.

Той обаче покори класациите в 12 държави и за по-малко от половин година от него се продадоха повече от 4 млн. копия в световен мащаб. В края на февруари най-големият хит от проекта, What Makes You Beautiful, донесе на момчетата награда Brit за Най-добър британски сингъл.

Успехът им в Billboard 200 бе предречен още в средата на миналата седмица, като основният им конкурент не бе Wrecking Ball на Брус Спрингстийн –най-продаваният албум в САЩ в седмицата 5-11 март, а "21" на Адел – най-продаваният албум на 2011 г. и първото тримесечие на 2012 г.

Със 176 000 изкупени копия, Up All Night си осигури първото място в класацията и вечно място в музикалната история. "Не бих могъл да съм по-щастлив за  dir Direction – това е необикновено постижение, но те си го заслужиха. One Direction имат най-страхотните фенове в света", коментира новината създателят на X Factor, Саймън Кауъл, който участва в дебютния видеоклип на българския X Factor – Рафи Бохосян.

За по-малко от две години, Найл Хоран, Зейн Малик, Хари Стайлс, Луи Томлинсън и Лиъм Пейн се сдобиха с над 12 милиона фена в Twitter и над 3.6 милиона във Facebook. До момента видеоклиповете им в YouTube са гледани 204 милиона пъти, а само този към What Makes You Beautiful е видян над 72 млн. пъти.

Следващата стъпка в кариерата на момчетата е старта на собствено шоу по Nickelodeon – другата гореща новина около One Direction от последните часове.

Сподели.