Любомир Савов (Juratone): "Искаме промяна в регламента на Евровизия"

Pinterest LinkedIn +

По повод избора на Красимир Аврамов за победител в Евровизия, Дружество "Музикални артисти" към Съюза на артистите в България (САБ) ще внесе открито писмо до БНТ, Министерство на културата и БТА.

В отвореното писмо членовете на дружеството изразяват категорично несъгласие с избора на български представител на финала на конкурса Евровизия 2009 г.

"Смятаме, че избраният артист не може и не трябва да представя българската музикална култура на престижния европейски форум, поради безспорна и очевидна липса на необходими професионални качества и вокална подготовка. Това пролича и бе чуто от цялата зрителска/слушателска аудитория на полуфинала и финала на конкурса", се посочва в откритото писмо.

"Искаме да насрочим обща среща с Националната телевизия, за да координираме действията си около изработването на един по-читав регламент на конкурса", каза за Avtora.com Любомир Савов (Juratone), в качеството си на председател на гилдия "Вариететни артисти" към САБ.

Любомир Савов, който заедно с Lаdy B беше сред 12-те финалисти на конкурса уточни, че САБ желае да намали максимално влиянието на sms гласуването, за да се избегнат организираните кампании.

Според САБ, настоящият регламент унищожава музикантството и не обръща внимание на реалното качество на песните в конкурса. В момента артистите от Съюза подготвят няколко работни варианта с конкретни предложения за промяна на регламента.

Според думите на Савов, Съюзът на артистите в България няма да изиска балотаж на финала, както и разпечатка от телефонното гласуване на 21 февруари.

"Ние сме съюз, който отговаря на жалбите на нашите членове, а до този момент не е постъпила такава жалба. А и юридически нямаме право да искаме от БНТ да ни представи разпечатка. Единствено прокуратурата може да я изиска", каза още Любомир Савов.

Сподели.