Музикалната гилдия се отказа от дебата за Евровизия

Pinterest LinkedIn +

По повод развихрилия се скандал около избора на Красимир Аврамов за победител в Евровизия, БНТ излъчи извънредно издание на шоуто "Бъди звезда", в което бяха поканени всички защитници и опоненти на Аврамов.

Противно на изказванията и обидите, ширещи се в медийното пространство през последните дни, в зала 2 на НДК не присъства нито един от противниците на Красимир Аврамов.

В дебата не се включиха и представители на Дружество "Музикални артисти" към Съюза на артистите в България (САБ), които по-рано внесоха открито писмо до БНТ, Министерство на културата и БТА, изказвайки пълното си несъгласие с избора на Аврамов.

"Моят празен стол показва отношението ми към Красимир Аврамов и към БНТ. Потресена съм от това, което се случва и се срамувам, че съм българка", се посочва в официалното обръщение на Мариана Попова, по повод отсъствието й в НДК.

По думите на певицата, колегите й музиканти са отказали да присъстват на дебата и да я подкрепят.

"Изпокриха се като мишки. Не искам да изпадам в позицията на човек, който протестира просто, защото не е спечелил", се казва още в откритото писмо на Попова.

Гости на предаването бяха китаристът Георги Янев, бивш член на група Каффе, победители в Евровизия'05, Деян и Йоана от Deep Zone, победители в конкурса през 2008 г., както и самият Красимир Аврамов.

Аврамов категорично заяви, че няма да се откаже от победата си, извоювана с "много трудности и борба". Певецът, спечелил 19 553 от общо 35 хиляди гласа, разкри, че към неговия проект се е присъединила певицата Петя Буюклиева, а самата песен ще бъде преработена.

По отношение на съмненията около преброяването на гласовете на финала на 21 февруари, мениджърът на провайдера IMS Христо Тучев увери, че вотът е преминал без никакви технически проблеми.

"Ние не можем обаче да отговорим на въпроса имало ли е автобуси с гласуващи, които са дошли от чужбина", каза Тучев.

"Бъди звезда" все пак не успя да реализира истински дебат "за" и "против", в залата прозвучаха коментари относно фалшивото пеене на Красимир Аврамов, но конкретни предложения за промяна на регламента в конкурса не бяха посочени.

"Крайно време е музикалната гилдия да покаже, че наистина е гилдия, а не просто ефимерно понятие", каза водещият Драгомир Драганов на финала на предаването.

Сподели.