Любимият цвят издава характера – какво крие езикът на цветовете

Pinterest LinkedIn +

Нещата, които харесваме, говорят за нас. Предпочитаният цвят разкрива черти от характера ни, но какво крие езикът на багрите?!

Ако жълтото е вашият цвят, вие сте позитивно настроена личност, не се предавате лесно, превземате върхове и борите изпитания. Амбициозни и интелигентни сте, проявявате се добре в професионалната сфера. У вас живее артистичният дух. Приспособявате се лесно към промените. Вие сте комуникативни и общуването с непознати не ви е проблем. Притежаване жизненост и добро настроение. Внимавате в отношенията си с околните, щадите чувствата им. Някои свързват жълтото с ревност и завист, но възможно ли е това да е вярно за най-слънчевия цвят?

Зелен – цветът на природата разкрива творческата ви същност. Той означава жизненост и непоклатима вяра. Най-вече в себе си. Свързва се със спокойствие, късмет и плодородие. Любителите на зеленото изливат душата си само пред доверени и проверени през времето приятели. Обичат да са заобиколени с обичани хора, имат нужда непрекъснато да общуват с тях. Отличават се с добра интуиция. "Зелените" хора не обичат промените и не са избухливи. Често действията им са бавни.

Червеното е любимо на лидерите. Активни и изпълнени с енергия, вие сте готови да работите здраво, докато постигнете целта си. Амбицията ви понякога граничи с желание за власт. Любителите на червения цвят са динамични и решителни. Често червеното е свързвано с агресия, но "червените" хора могат да изразходят заряда си просто в активни действия. Обичат да привличат внимание към себе си. Отличават се със силна воля, оптимизъм и смелост, която понякога прераства в авантюризъм. Те са емоционални и темпераментни, можете да разчитате на искреността им.

След червеното е почти задължително да следва черно. Черният цвят е мистичен, хората, които го предпочитат, са затворени в себе си, не обичат да разкриват мислите и чувствата си. В същото време те следват принципите си и не отстъпват от тях. Понякога са дори консервативни. Черното се свързва и с тъгата. Издава неувереност, но не прибързвайте да си вадите заключения, защото, човекът, който носи черно, може просто да е предпочел да е класически стилен.

Бялото по традиция се свързва с невинността. Белият цвят е предпочитан от искрени и деликатни натури. Те винаги са готови да се притекат на помощ. Търсят хармония и съвършенство. Тези хора често са педантични и особено взискателни. Бялото е баграта на радостта, свързва се и с благополучие. Можете да заложите на него, ако отивате на важна среща. Любителите му ценят справедливостта и воюват за нея.Синият цвят е цветът на мечтателите. Любим е на хора с богата духовност, склонни към размисъл. Той носи спокойствие, ето защо е добра идея да боядисате спалнята си в синьо. Свързва се с вярността, изразява и скромност. Хората, които го предпочитат, играят по правилата, не обичат да нарушават нормите – правни и морални, често почитателите му граничат с консерватизъм. Те са предани и чувствени.

Сивото разкрива предпазливост. Вие не обичате да се изявявате и да сте център на внимание. Общуването не е стихията ви, не си падате по шумните компании. Недоверчиви и потайни сте, избягвате да вземате важни и отговорни решения. В сивия цвят се таи тъга. Ако бизнес партньорите ви обаче, залагат на сиво, радвайте се, счита се, че ще са точни и сериозни.

И сега да сложим розовите очила... Розовото е жизнерадостен цвят. Според случая, то може да означава невинност или намерение за флирт. На розово залагат нежните, сантиментални и чувствителни хора. Бъдете внимателни с тях, защото се обиждат лесно. Те не обичат пререканията и гледат да избягват конфликтни ситуации. Предпочитат да замълчат, отколкото да предизвикат скандал.

Лилавото е най-загадъчният цвят. Любителите му често драматизират ситуацията, виждат проблемите по-големи, отколкото са. Присъщи са им силните емоции и резките промени в настроението, границата между смях и сълзи при тях е съвсем тънка. Често "лилавите" хора живеят в свой илюзорен свят. Те са съзерцателни личности, но въпреки това са разумни.

Кафявото е обичано от "топлите" хора. Типично е за здравомислещите и традиционалистите. Земният цвят говори за постоянство и честност. Вие обичате сигурността – както в отношенията, така и в чисто материален план. Харесва ви да си доставяте удоволствия, включително и гастрономически.


Оранжевият цвят е цветът на забавните и интересни хора. Те харесват разнообразието, динамиката, опознаването на нови места и хора. Обичат ясните отношения, говорят свободно за чувствата си и са силно съпричастни към чуждите емоции. Те са независими, знаят целите си и ги преследват стремглаво. Като негативни характеристики психолозите посочват честолюбие и гордост.

Сподели.