LittleBigPlanet 2 разкара CoD: Black Ops от върха на UK VGC

Pinterest LinkedIn +

Най-продаваната игра на всички времена - издаденият в края на 2010 година FPS на Treyarch Call of Duty: Black Ops, отново отстъпи първото място в класацията на най-продаваните софтуерни продукти на Острова, този път в резултат на силния дебют на LittleBigPlanet 2. По данни на GfK ChartTrack - компанията, която анализира продажбите на видео игри на британския пазар, 95 копия не са достигнали на LittleBigPlanet 2, за да надмине комерсиалния успех на своя предшественик - издадения през 2008 г. хитов PS3 платформър на Media Molecule, въпреки атрактивните нововъведения в играта и най-вече свободата, която дава на играчите при конструирането на най-различни видове нива, без да са ограничени в платформения жанр.

Отстъплението на Black Ops е само от една позиция, след която се нареждат заглавията Just Dance 2 под No.3, FIFA 11 - No.4 и Assassin's Creed Brotherhood - No.5.

Под No.7 в UK VGC се завръща Mass Effect 2, благодарение на току-що издадената PS3 версия на бойното RPG на BioWare, чиито PC и Xbox 360 версии излязоха точно преди една година. Очаква се след седмица класацията на Великобритания да има нов лидер в лицето на Dead Space 2.

Сподели.