Linkin Park и Jay-Z - общ албум след MTV Ultimate Mash-Ups

Pinterest LinkedIn +

На 18 юли 2004 г., световната музикална телевизия MTV покани Jay-Z и Linkin Park за съвместно изпълнение в известния Roxy Theatre, в западен Холивуд, пред избрана група от фенове.


“Смесените” (“mashed”) специално за шоуто “MTV Ultimate Mash-Ups” парчета, звучат все едно винаги са били свързани по този начин. Смелата комбинация се превърна в незабравимо музикално майсторско изпълнение. Сега, за онези, които са го пропуснали (и за онези, които искат отново да го преживеят), компаниите Warner Bros. Records и Roc-A-Fella Records са подготвили вълнуващ пакет CD + DVD :

Двойният диск MTV Ultimate Mash-Ups Presents -Jay-Z / Linkin Park: Collision Course е планиран да излезе на 30 ноември.

CD-то, което ще се появи и в България от Орфей Мюзик, включва студийни записи на същите песенни комбинации, изпълнени на живо в тази незабравима нощ. Песните са записани в студиото, докато Linkin Park и Jay-Z репетират за изпълнението в Roxy . Включени са двойки като “Dirt Off Your Shoulder/Lying From You,” “Numb/Encore,” “Izzo/In The End” и още.

Mike Shinoda от Linkin Park (който е и продуцент на албума) казва следното относно избора на песните, които да се слеят: “Избрахме песните въз основа на темпото, тоналността и вибрациите. Повечето от тях бяха доста очевидни за мен – самите песни си казаха, кои трябва да вървят заедно.” Първоначалните реакции показаха, че окомплектуването е перфектно; истинското предизвикателство дойде докато записвахме парчетата в студиото, и най-вече вокалните партии. Вокалистът на Linkin Park, Chester Bennington, казва: ”Най-голямото предизвикателство при записите на някои от новите вокали беше изпяването на нашите тъмни текстове върху музиката на Jay-Z. Някои от неговите песни се усещаха по-щастливи от нашите песни – което изиска различно отношение при нашите вокали.”

DVD-то съдържа изпълнението в Roxy в 5.1 Surround Sound, плюс разкриващ документален филм зад кулисите, описващ креативния процес на сътрудничеството. Този пикантен и забавен филм ще ви покаже как, само за четири дни, Jay-Z и Linkin Park създават, репетират, записват и изпълняват песните, които правят върховния “миш-маш” албум. В него са включени знаменитите “миш-маши” на “Numb/Encore,” “Points Of Authority/99 Problems/One Step Closer” и “Izzo/In The End” и други.

Също така, в диска са включени и оригиналната версия за излъчване на MTV Ultimate Mash-Ups, която е планирана за премиера в мрежата на MTV на 10 ноември, 2004 г., както и ексклузивна фото галерия от снимки на Linkin Park and Jay-Z, направени по време на проекта.

Инфо: Орфей Мюзик
Сподели.