Лили Иванова: "Не съм спряла младите, просто вдигам високо летвата"

Pinterest LinkedIn +

Превърналият се в традиция есенен рецитал на примата на българската поп музика Лили Иванова, препълни зала 1 на НДК. Въпреки че заради големия интерес към шоуто, беше обявена допълнителна дата за концерт, до последно се търсеха и препродаваха билети на по-високи цени.

В рамките на тричасовото си шоу певицата изпя изцяло нови парчета и няколко от старите си хитове – в нов аранжимент. Актуалните аранжименти, значително „по-твърди” от оригиналното естрадно звучене, са дело на Оги Енев. Освен него, на сцената до Лили Иванова свириха Бисер Иванов – китара и Орлин Цветанов – цигулка.

Както винаги, примата не беше направила никакви компромиси по отношение на звук и визия и под нестихващите аплодисменти на публиката изпя "Ave Maria", "Какво си ти", "За тебе бях". Своеобразна кулминация на шоуто беше изпълнението на "Camino", започващо и завършващо с впечатляващи сола на музикантите.


Снимка: Avtora.com

За разлика от концерта през 2007 г., сега Лили Иванова изпя много по-малко от старите си хитове, коментираха хора от публиката. Едно от новите парчета на певицата беше по текст на Мартин Карбовски, когото тя представи като "неин личен биограф".

По повод предстоящия концерт на певицата в зала "Олимпия" в Париж, Лили Иванова уточни, че въпреки опитите на много хора да подценят това постижение, тя е първата българска певица, която ще изнесе свой рецитал на сцената на легендарната зала.


Снимка: Avtora.com

44 години след първия си концерт, Лили Иванова ще представи "изцяло български" спектакъл в залата, в която са пели Далида, Едит Пиаф, Ив Монтан, Мадона и други. "Концертът в Париж ще бъде изцяло български – с български песни, изпяти на български език", добави примата.

На концертите в НДК присъстваха и френският и българският продуцент на шоуто. И в двете вечери – на 12 и 13 ноември т.г., Лили Иванова отправи своето послание към хората, които биха "осъдили" актуалното й присъствие на музикалната сцена днес. "До кога ще пея, защо не дам път на младите? Да не сме ги спрели? Летвата е вдигната високо – който може, нека я прескочи", каза певицата и продължи тричасовото шоу.


Снимка: Avtora.com

С предизвикателно сваляне на част от тоалета си, Лили Иванова вдигна залата на крака с "Панаири". Малко преди концертът да приключи с бис, на сцената бяха поднесени цветя от редица министри. Това промени за кратко атмосферата в залата, която разгневено освирка цветята от Ахмед Доган и Емел Етем.

В крайна сметка големият концерт приключи с бис, по време на който Лили Иванова събу обувките си и изпя "Детелини" и "Ветрове". Пълен запис на концерта ще бъде излъчен по bTV. Освен него, по време на концертите се снимаше и част от предстоящата реалити поредица за живота на Лили Иванова.

Грандиозният концерт на българската прима е едно от музикалните събития, посетено от публика с голям възрастов диапазон. И въпреки, че много хора влязоха в залата с пуканки в ръка, интересът към Лили Иванова днес е несравним спрямо другите артисти на българската музикална сцена.

 

Сподели.