Лили Друмева: С кънтри в душата към Дивия запад

Pinterest LinkedIn +

Лили Друмева пред Avtora.com за кънтри групата й Lilly of the West, предстоящото й пътуване в Съединените щати и дебютната й книга.

.: Здравей, Лили, какви са новините около теб и твоята група Lilly of the West?

Лили Друмева: През юли Lilly of the West ще има два концерта на открито. Първият е на 17 юли от 18 ч. в парка "Заимов" на сцената пред театър София. Вторият е на 26 юли в Южния парк по същото време. И двата концерта са абсолютно безплатни.

В момента работя и върху два нови клипа, които заснехме в края на май. Те са живи изпълнения от концерти, заснети професионално и ще бъдат публикувани съвсем скоро.

На 1 август заминавам за по-дълъг период в Съединените щати.

.: Разкажи повече за престоя ти в Съединените щати. Разбрах, че си получила стипендия Fulbright?

Лили Друмева: Да, това е много голямо признание за моя 20-годишен труд в областта на кънтри музиката. Предстои ми научноизследователска работа за период от три месеца.

Първата ми спирка ще бъде Western Kentucky University в гр. Боулинг Грийн, щата Кентъки, където ще изследвам произхода и същността на кънтри и блуграс музиката в департамента по Антропология и фолклор.

Америка като нация е микс от различни култури, които се срещат там от различни краища на света. Този микс е отразен и в нейната музика, особено в американския фолклор, част от който са кънтри и блуграс жанровете. Може да не повярвате, но има и елементи от българския фолклор!

Втората ми спирка ще бъде гр. Нешвил, щата Тенеси – голям център на музикалната индустрия. Там ще се занимавам с всички аспекти на кънтри музиката като индустрия под ръководството на Международната кънтри и блуграс асоциация.

Ще посетя и гр. Оуенсборо, щата Кентъки, където се намира Международният блуграс музей. Там ще изследвам уникални експонати от историята на този автентичен американски фолклор.

С радост научих, че в музея има секция, посветена на блуграс музиката в Европа и там е изложен и един от албумите на Lilly of the West. Цялата събрана информация ще послужи като материал, който ще включа в бъдещата си книга.

.: Какво ще съдържа книгата, която пишеш?

Лили Друмева: Тя ще бъде музикална и ще включва интересни теми от музикалните предавания, които водих по радиото през последните 7-8 години. Ще наблегна на стилове като рокендрол, суинг, блус, джаз, диско, рок, поп и др.

Голяма част от нея, разбира се, ще бъде посветена на кънтри и блуграс музиката, която толкова много обичам и която промени живота ми. Ще включа и интересни интервюта с известни музиканти и професионалисти от музикалната индустрия.

Но нека да не издавам повече. Надявам се работата ми да върви по план и да мога да издам книгата си напролет догодина. 

.: Лили, къде може да се намери повече информация за теб и групата?

Лили Друмева: Имам официална интернет страница и официален канал в YouTube.

Редовно публикувам и информация в социалните мрежи: Facebook и bg-bg.Facebook

Сподели.