Lil Jon и R. Kelly автори на песни за 2005

Pinterest LinkedIn +

Lil Jon и R. Kelly са посочени като автори на песни на Годината (2005) при ежегодното връчване на наградите на Broadcast Music, Inc (BMI). И двамата са получили по 4 награди, съобщава Undercover.

Тази година се навършват 65 години от влизането в големия бизнес на BMI. Към момента организацията представя и защитава правата на повече от 300 000 автори на песни и композитори и над 6,5 милиона музикални продукта.

Lil Jon е получил наградите за Автор на песни на Годината, Песен на Годината и Ърбън рингтон на Годината и е определен като един от най-добрите автори на песни и продуценти на годината на BMI. Наградата за ърбън рингтон се връчва за първи път в историята на BMI Awards, а Lil Jon я е получил за своя "Freek-a-Leek".

R. Kelly е титулован Ърбън автор на песни на Годината с четири заглавия - песните "Gigolo," "Hotel," "Step In The Name of Love" и "Thoia Thoing". Той получава високото признание за втори път - първият е през 2002.

R&B звездата Usher също е спечелил награда от BMI. Неговата "Yeah" е обявена за Песен на Годината като най-въртяната в радио ефир песен. GAP Band пък са наречени Икони на BMI.

Сподели.