Лично Сергей Брин показа Project Glass на живо (Видео)

Pinterest LinkedIn +

Google винаги е била компания, залагаща на новото и въпреки че голяма част от проектите на гиганта остават неуспешни, ентусиазмът обикновено води до създаването на уникални продукти.

Милионите долари, отделени за разработки, дават интересни резултати, като такъв е случаят с Project Glass, които доскоро бяха само слух.

Много хора не вярват в успеха на този продукт и явно заради това, с неговото популяризиране се е заел лично един от директорите на Google - Сергей Брин, който сам се възползва от качествата на един техен прототип.

Освен на официалната им презентация,
той бе заснет с тях и на благотворително събитие, а снимките бяха публикувани в Twitter и Google+.

Зад името Project Glass стои концепцията на секретната лаборатория Google X за създаване на монокулярен визьор (head-mounted display, или HMD), чрез който потребителите ще могат да използват услугите, които в момента са характерни основно за смартфоните и таблетите изцяло чрез гласови команди подобно на приложението за iPhone, Siri.

Устройството ще има вградена камера, чрез която ще "вижда" всичко, намиращо се в зрителното поле на потребителя. Върху заснетия образ ще се прожектира различна информация по метода Optical See-Through, създаващ т. нар. Augmented Reality (добавена или в случая, смесена реалност).

По неофициална информация, Project Glass ще се предлага в ценовия диапазон на смартфоните – между $250 и $600, като ще се появи на пазара най-рано в края на 2012 година. Устройството ще бъде захранвано от операционната система на Google, Android.


Сподели.