LG Optimus Vu - killer phone или поредният неудачен хибрид между таблет и смартфон?

Pinterest LinkedIn +

Някои биха нарекли Optimus Vu "странен". И биха били прави, разбира се, тъй като най-новият killer phone на LG е меко казано нестандартен, при това в повече от едно отношение. На пръв поглед Optimus Vu събира в себе си всички модерни, актуални тенденции в смартфон сегмента – HD дисплей, бърз двуядрен процесор, две вградени камери, поддръжка на технологии като NFC и LTE.

Всъщност Vu дори не е точно смартфон в смисъла на Samsung Galaxy S III или iPhone 4S, a e по-скоро поредният опит за съчетаване на таблет и телефон в едно универсално устройство, което успешно да замести две отделни мобилни джаджи.

Странностите в дизайна на Vu обаче са много и любопитни. Макар да следва пътя на таблет, моделът предлага екран с резолюция 1024 х 768 пиксела (колкото на оригиналния iPad), 5 инчов диагонал и съотношение на страните 4:3 – определено необичайна характеристика, предвид на факта, че повечето съвременни смартфони се придържат към широкоекранни съотношения от типа на 16:9.

Тази особеност на Optimus Vu го прави много подходящ за уеб сърфиране, тъй като по-голяма част от съществуващите интернет сайтове все още са оптимизирани за визуализация именно в по-класическото съотношение 4:3.

Като качество на изображението Vu не може да се похвали с яркостта, контраста и живите цветове на Galaxy S III или Retina дисплея на iPhone, но това не означава, че екранът му е с ниско качество – напротив.

Телефонът използва двуядрен Snapdragon процесор с честота от 1.5 GHz и разполага с 1GB оперативна и 32 GB вградена памет. Лошата новина е, че опция за разширяването й липсва, както, между другото, липсва и възможност за подмяна на батерията – тя е интегрирана в корпуса.

Операционната система, на която са се спрели LG, е Android 2.3.6 (Gingerbread). Но LG твърдят, че няма да има проблеми с ъпгрейда до последната, четвърта версия, който ще се случи някъде до края на месеца.

Телефонът идва с две камери – една фронтална с резолюция от 1.3 МР, и една тилова – 8МР с опция за Full HD видео запис.

Optimus Vu разполага и с доста богати комуникационни възможности - в това число Wi Fi и Bluetooth поддръжка, вграден GPS, както и LTE и NFC функционалност.

Подобно на Galaxy Note, и при този модел можете да избирате между навигация със стилус (по-прецизният вариант) или по-класически начин, докосвайки екрана с пръсти.

На практика Optimus Vu изглежда като идеалния заместител на мини таблет и смартфон, а в него могат да ви смутят две неща: странната му и почти квадратна форма и факта, че за момента LG не възнамеряват да го предлагат извън Южна Корея.

Сподели.