Лесли Менвил: Жените над 60 години все още имат сексуален живот

Pinterest LinkedIn +

Британската театрална и филмова звезда Лесли Менвил заяви, че жените на екрана трябва да бъдат показвани като сексуални същества дори и след 60-годишна възраст.

61-годишната актриса твърди, че зрителите искат да видят герои, с които могат да се припознаят от екрана, и това означава да бъдат включени любовни истории с по-възрастни актьори и актриси.

Лесли споделя: "Всичко е наред и след 60 години. Можеш да имаш любовник на 60 години. Не е нужно да се забиваш в ъгъла с плетка".

Актрисата похвали по-възрастните актриси като Мерил Стрийп, Хелън Мирън и Анет Бенинг, които не се притесняват да се показват като сексуално активни.

Тя каза пред "Таймс": "Играем тези жени, които са в 60-те и 70-те си години, а все още са привлекателни и имат сексуален живот и... те искат всички неща, които хората стереотипно мислят, че една жена на възраст над 50 години няма да иска повече".

Звездата на сериала "Мама" на "Би Би Си" вярва, че все пак развлекателната индустрия започва да показва по-възрастните жени в по-положителна светлина.

Сподели.