"Лешникотрошачката и четирите кралства" тръгва по кината през ноември

Pinterest LinkedIn +

Този ноември "Дисни" ни представя приключенската игрална адаптация "Лешникотрошачката и четирите кралства". Филмът е режисиран от Ласе Халстрьом ("Шоколад", "На един черпак разстояние") и е вдъхновен от класическата приказка на Ернст Теодор Амадеус Хофман от 1816 г.

Лентата ни представя Клара (Макензи Фой) – жизнерадостно и мило момиче с особено влечение към машините и най-вече към вътрешните им механизми. Единственото, което обсебва мислите ù напоследък обаче, е ключът за кутията, завещана ù от наскоро от нейната починала майка. В тази кутия има безценен подарък, предназначен за Клара.

С помощта на нейния любящ кръстник Дроселмайер (Морган Фрийман) и златната нишка, която той ù подарява, тя ще намери правилния път към разплитането на всички загадки, но с цената на преодоляването на много препятствия. Клара попада в свят, в който освен доброто, представено в трите кралства – Страната на снежинките, Страната на цветята и Страната на сладкишите, неизбежно присъства и злото – Четвърто кралство, дом на тираничната Майка Джинджър (Хелън Мирън). Именно тя ще се изправи на пътя на Клара в опит да осуети плановете ù.

Филмът тръгва по кината на 9 ноември.


Сподели.

Относно автора

За Катя Димитрова журналистиката е не просто професия, а начин на съществуване. Интересите й са свързани с международната политика, лайфстайла, здравето, науката и технологиите, а хобитата – с литературата, театъра и хубавата музика.