Лео Меси и Royals на Lorde в нова реклама на Samsung Galaxy (Видео)

Pinterest LinkedIn +

Двеминутно промо видео с участието на футболната звезда Лионел Меси в ролята на The Developer придоби вирална популярност след появата си в YouTube, генерирайки над четвърт милион гледания само за 24 часа.

Oзаглавено Samsung Galaxy Note 3 Official TVC - Messi's Note (The Developer), видеото рекламира и новия смартуоч на компанията - Galaxy Gear, съвместим както с Galaxy Note 3, така и с Galaxy S4 и Galaxy S III 3G, но без S Voice поддръжка.

Освен с визията си, в която не липсват и зрелищни специални ефекти, The Developer въздейства и с музиката, която играе също толкова важна роля за цялостното му възприемане. Тя се изпълнява от деца от беден квартал, играещи на улицата, които партнират на Меси в рекламата, и е кавър версия на хит No.1 в САЩ в момента - песента Royals на 16-годишната сензация Lorde.

Именно изборът на тази песен се оказа един от козовете на Samsung, било то умишлено или не, провокирал вълна от дискусии и критики в медиите и социалните мрежи поради пълното разминаване между посланията на двата продукта.

Докато двете джаджи на Samsung, всяка на стойност $300, са свръхмодерни и недостъпни за хората с нисък стандарт придобивки, асоциирани с материализма на днешното общество, а Меси е припознаван като един от най-високоплатените спортисти в света, Royals внушава смисъла на радостта от простичките неща в живота на един тийнейджър и се явява контрапункт на масовата поп култура.

"Като един от малкото тийн гласове в съвременната музика, който не наподобява... Джъстин Бийбър... не бих искала да възхвалявам материализма и външните му изяви", казва новозеландската звезда, чийто имидж действително се различава драстично от този на Disney Channel старлетка.

В същото време обаче от описанието на рекламата става ясно, че историята в нея е вдъхновена от дейността на Messi Foundation и реализираните от нея проекти.

Доколко удачен е изборът на песен и послание на The Developer вероятно може дълго да се спори. А дали шумът, който се вдигна около рекламата, ще спомогне за комерсиалния успех на противоречиво посрещнатия Galaxy Gear, времето ще покаже.


Сподели.