Lenovo ThinkPad Tablet 2 – Windows 8 Pro и 10 часа време за автономна работа!

Pinterest LinkedIn +

От следващия месец светът е Windows 8 и ако не сте готови за него, извинения не се приемат. Какво? Нямало адекватен хардуер на пазара ли? Прословутият Microsoft Surface таблет още бил като лохнеското чудовище – всички говорят за него, но никой не го бил виждал?

Но кой пък е казал, че що се отнася до Windows 8 таблетите, светът започва и свършва с Microsoft, напротив.

Факт е, че когато се разбра, че MS сами ще си правят хардуера, повечето ОЕМ производители като Acer се вкиснаха. Други, като Asus, побързаха да подкрепят противниковия лагер и скочиха в леглото с Google (справка – новият Nexus 7).

Трети обаче, хубавичко огледаха ситуацията и решиха, че докато лудите се налудуват, могат чисто и просто да си свършат работата, и вместо да ритат срещу ръжена - се приготвиха да скочат на борда на набиращия скорост Windows 8 влак.

Така се роди и новият ThinkPad Tablet 2. Да, малко скучно наименование, но пък сами ще се убедите – доста солиден представител на този клас устройства.

Първо и преди всичко - под капака на ThinkPad няма да намерите станалите вече пословични Qualcomm чипове. Оставете другото, ами и Tegra няма там. Таблетът на Lenovo разчита на добрия, стар Intel Atom (Clover Trail, т.е. от последно поколение).

Това означава, че производителността няма да е на нивото на класически лаптоп или ултрабук, но пък животът на батерията на таблета ще е значително по-впечатляващ – според самите Lenvovo до 10 часа!

Прибавете към това 10.1-инчов дисплей с резолюция от 1366 х 768 пиксела, 2GB оперативна памет, 64GB SSD диск и пълен набор от комуникационни възможности – в това число WiFi, 3G/4G поддръжка, NFC, USB и HDMI портове плюс тоталната мощ на Windows 8 Pro под капака.

Изобщо сбъднат сън за всички Microsoft фенове, които от години чакат своя шанс да натрият най-сетне носовете на Apple и Google враговете си.

Шегата настрана – Lenovo ThinkPad Tablet 2 изглежда доста добра първа стъпка на компанията в полето на необятните Windows 8 възможности.

Силно се надяваме, че до официалния старт на новата операционна система още производители ще се присъединят към тази инициатива – малко здравословна конкуренция никак няма да се отрази зле на Microsoft Surface. И кой знае, може пък накрая слуховете за цена от $199 да се окажат верни.


Сподели.