Ленин премина от Тъмната страна! Статуя на Вожда в Украйна се преобрази в Дарт Вейдър

Pinterest LinkedIn +

Украинският скулптор, аниматор и дизайнер Александър Милов, взел участие в тазгодишния Burning Man Festival в Невада, САЩ, влезе във водещите новини на световните информационни агенции, преобразявайки статуя на Ленин в Дарт Вейдър. Статуята се намира в границите на предприятие в Одеса, а под емблематичния шлем на Дарт Вейдър е монтиран wi-fi рутер, който разпръсква не само Тъмната сила, но и безплатен интернет.

Със своя проект Милов се надява да привлече в района Star Wars фенове и дори предвижда скорошна поява на развлекателни зони около монумента, поставяйки началото на единствен по рода си атракционен комплекс в Одеса.

До метаморфозата на въпросната статуя на Ленин, направена от гипс, се стига след решението на властите в Киев да разрушат всякакви подобни паметници на комунистическата ера, последвано от подписка, събрала гласовете на местни жители и служители във фабриката, за запазването и възстановяването й.

За да укрепи рушащата се скулптура, Милов полага специална паста, след което я "облича" в дрехите на Дарт Вейдър, в т.ч. пелерината и шлема, направени от титаниева сплав.


Популярността на Дарт Вейдър в Украйна обаче предшества възкресението на Ленин в преминалия от Тъмната страна джедай. Той бе сред претендентите за високите държавни постове на последните президентски и кметски избори в Киев и Одеса миналата година в качеството си на лидер на Украинската интернет партия, обещавайки на целия украински народ безплатни компютри и уроци по чужди езици, както и пълна забрана на ГМО.

С наближаващите местни избори Дарт Вейдър отново е в стихията си - сега той се кандидатира за министър-председател и се ползва с подкрепата на най-малко 25 000 души, подписали петиция на негово име.

Сподели.