LEGO Universe се евакуира на 31.01.2012 г.

Pinterest LinkedIn +

Масовата онлайн конструктивна екшън ролева игра LEGO Universe ще спре завинаги своите сървъри на 31 януари 2012 г., обявиха производителите на заглавието, чиято премиера се състоя в края на октомври 2010 г. – NetDevil.

В прессъобщението на компанията не се назовават конкретните причини за драстичната мярка, която е донякъде необичайна за тази ниша в гейм индустрията – повечето продукции с незадоволителни приходи преминават към free-to-play модела на монетизация, като много от тях (LOTRO или DC Universe Online, например), започват да просперират.

LEGO Universе също има безплатна trial версия, която се радва на отлична популярност, но броят на потребителите с редовен месечен абонамент е недостатъчен, за да генерира очакваните приходи. Решението на NetDevil е свързано и със съкращения – 115 служители, работещи в  Play Well Studios, Колорадо, и офиса на компанията в Дания, ще останат без работа.

"Екипът, който стои зад LEGO Universe, може да е горд от резултата от усилията си - LEGO преживяване, което ще липсва на мнозина", казва се в изявлението на вицепрезидента на Lego Universe Джеспър Вилструп, според когото в момента играта има около 2 млн. активни потребители.

"За съжаление, ние не намерихме удовлетворителен бизнес модел, чрез който да си осигурим нужните приходи от своята таргет група, поради което взехме решението да сложим край на LEGO Universe", допълва Вилструп.

Сподели.