Last Hope се завърнаха от второ успешно турне с 25 Ta Life. Записват нов албум

Pinterest LinkedIn +

След близо месец извън страната по повод Европейско турне и два концерта в Сърбия, в България се завърнаха Last Hope, за да започнат записите на новия си албум, научи Avtora.com. Общо над 20 концерта за 30 дни са изнесли столичните храдкораджии, 19 от които с нюйоркските легенди 25 Ta Life.

Това е второто съвместно турне на Last Hope с американците като кохедлайнери, след първото през 2004 г. То започна на 19 февруари с концерта на 25 Ta Life в София и приключи на 11 март в Германия. Клубно като формат, най-успешният момент в турнето е било шоуто в Париж на 24 февруари, когато заедно с хедлайнерите  са свирили и групите Kickback, Shattered Realm и Path Of No Return, каза за Avtora.com фронтменът на Last Hope - Александър, aka Чиката. Тогава публиката е наброявала над 500 души.
 
Не само заради този концерт обаче групата определя концертната си серия като успешна. Според нея всички шоута са били такива и "На много места вече има много хора, които идват специално заради нас".              
 
В Сърбия Last Hope са свирили този уикенд (18-19 март), отново като хедлайнери, този път на фестивала Hardcore My Choice Fest в Белград и с местните хардкор знаменитости Hitman и Fullsize - в Сента. Вече е в процес на организация и нова оферта - дошла от страна на американците Sick Of It All, с които Last Hope имат 2 концерта в миналото, но концертите не са потвърдени окончателно. На групата предстои още участие в гръцки фестивал, но на този етап усилията й ще бъдат съсредоточени върху записите на новия й албум.
 
Те ще започнат в началото на април и 10 чисто нови парчета ще бъдат записани. "Надяваме се до края на април да сме приключили със записите и смесването и най-късно до началото на лятото да издадем албума", каза Александър. За новите композиции на групата той сподели, че част от тях вече са "пробвани пред публика".
 
На въпроса дали очакват бъдеща трета покана от 25TL музикантът отговори, че е сигурен, че американците биха ги поканили отново, но не е сигурен доколко има смигъл да тръгнат трети път на турне с тях. "А и това не зависи само от желанията на групите, а най-вече от агенциите и лейбълите", отбеляза Александър. Last Hope се издават от SuperHero Records, които издават и 25 Ta Life.
Сподели.