Ларс фон Триер: Отново започнах да пия, за да мога да работя

Pinterest LinkedIn +

Един от най-противоречивите режисьори днес - датчанинът Ларс фон Триер - разкри, че отново се е обърнал към алкохола за вдъхновение.

Създателят на филмите Nymphomaniac (Нимфоманката), Melancholia (Меланхолия), Antichrist (Антихрист) и др. посещава група на анонимни алкохолици в продължение на 6 месеца, но стресът в работата отново го е притиснал.

"Използвах всичките си сили, за да изтрезнея, но сега започнах отново да пия по малко, за да мога да работя", казва Триер в интервю за The Guardian.

В разговора с журналистката Луси Чънг той споделя, че за да подпомогне творческия процес, е посягал и към тежки наркотици, докато алкохолът му помага да преодолее тревогите си по време на снимки.

"Сега взимам и много лекарства. Всичко е наред за момента. Понякога психиатърът ми ме предупреждава, че гълтам прекалено много хапчета и не съм в най-доброто си психическо състояние", допълва Ларс фон Триер.

Последният филм на датчанина - Nymphomaniac - излезе през 2013 г. a през 2016 г. му предстои работа по сериала The House That Jack Built.

Сподели.