Лари Елисън от "Oracle" влиза в борда на "Tesla"

Pinterest LinkedIn +

Основателят на софтуерната компания "Oracle" и един от най-богатите хора в света Лари Елисън ще влезе в борда на директорите на производителя на електрически автомобили "Tesla". Заедно с него в ръководния орган ще бъде включена и Кейтлийн Уилсън-Томсън, която е мениджър в "Walgreens", информира технологичният сайт Pixelmedia.bg.

Промените в борда на знаковата компания са част от споразумението на нейния главен изпълнителен директор Илън Мъск с Комисията по ценните книжа и борсите в САЩ. Припомняме, че до него се стигна след разследването на регулатора, предизвикано от съобщение на Мъск в социалната мрежа Twitter, че може да свали "Tesla" от борсата, ако цената на акциите достигне 420 щ. долара.

Най-скъпият туит в историята доведе до споразумение между "Tesla" и Комисията по ценните книжа и борсите, в рамките на което компанията трябваше да плати глоба в размер на 20 млн. щ. долара, а самият Мъск – същата сума отделно. Освен това той трябваше да напусне председателския пост в борда на директорите, а в него да влязат двама независими членове. Именно това са Елисън и Уилсън-Томсън.

Лари Елисън е американски технологичен предприемач, съосновател на компанията за бизнес софтуер и бази данни "Oracle". Към момента е петият най-богат човек в САЩ и десети в света със състояние от 54,5 млрд. щ. долара. Известен е със страстта си към яхтите и с участието си в някои от най-големите яхтени регати.

Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.