Ланс Армстронг при Опра Уинфри на 17 януари

Pinterest LinkedIn +

Легендата на колоездачния спорт Ланс Армстронг, за когото 2012 г. се превърна в кошмар, след като и седемте му титли от Tour de France (Колоездачната обиколка на Франция) бяха отнети от Американската антидопингова агенция, ще даде интервю за Опра Уинфри на 17 януари. Това ще е първото интервю на 41-годишния американски спортист след отнемането на титлите му, като освен по телевизионния канал на Уинфри OWN TV ще може да бъде гледано на живо в нейния сайт Oprah.com.

Самата Опра Уинфри първа разкри новината за участието на Армстронг в нейното токшоу чрез съобщение в Twitter на 8 януари, а четвърт час по-късно тя бе потвърдена от него чрез неговия профил в телеграфната социална мрежа.

Разговорът им ще продължи 90 минути и ще се фокусира върху обвиненията срещу Армстронг за използването на непозволени (от USADA) средства за подобряване на кондицията и представянето му на шосето.

Въпреки че той категорично отхвърли в тях да има каквато и да било истина, в първите дни на 2013 г. New York Times излезе с публикация, че Армстронг обмисля да признае вината си, което ще му даде правото да поднови турнирните си участия в маратони и триатлони.

Ланс Армстронг официално сложи край на опитите си да обжалва решението на USADA през август 2012 г., а скоро след това Агенцията публикува доклад от 1000 страници, според който той е отговорен за "най-съвършената, професионално изпълнена и успешна допингова програма", осъществявана досега в спорта.

Сподели.