Lang Lang - Liszt Now

Pinterest LinkedIn +

Вторият DVD & Blue-Ray албум с концертни записи на Ланг Ланг (Lang Lang) - Liszt Now, съдържа 60-минутен концерт от iTunes Festival в Лондон, 70-минутен документален филм, проследяващ концертите на Ланг Ланг в "Годината на Ференц Лист", интервюта, кадри зад кулисите и 55-минутно бонус съдържание с ексклузивни кадри на прочутия китайски пианист, включен в списъка със 100-те най-влиятелни личности в света за 2009 гoдина на сп. Time.

Именно музиката на унгарския композитор, считан за един от най-гениалните пианисти и композитори на клавирна музика в историята, запалва Ланг Ланг по краля на инструментите и класическата музика. По собствените му думи, това се случва, когато е двегодишен и гледа по телевизията епизода The Cat Concerto от анимационната поредица "Том и Джери", в която звучи Унгарска рапсодия No.2 от Лист.

Роден през 1982 г. в Шенянг, Китай, Ланг Ланг изнася първия си рецитал, когато е на 5 години, а на 9 години влиза в Консерваторията в Пекин. На 13 вече изпълнява пълните 24 етюда на Шопен. През 2003 година подписва договор с Deutsche Grammophon и издава първия си албум с творби на Чайковски и Менделсон под диригентството на Даниел Боренбойм с Чикагския симфоничен оркестър.

През 2008 година, заедно с Хърби Хенкок, свири на сцената на юбилейното издание на наградите Грами, а малко по-късно на бял роял, специално създаден за него от фирмата Stainway – Lang Lang Stainway, открива Олимпийските игри в Пекин.

През есента на 2010 година Ланг Ланг записа първия си албум за Sony Classical, озаглавен Live in Vienna с творби от Бетовен, Прокофиев, Албенис и Шопен. Също като Liszt Now, този албум е издаден на DVD и Blue-Ray и генерира рекордни продажби за класически албум в цял свят.

Преминавайки от Deutsche Grammophon в Sony Classical, Ланг Ланг стана най-скъпият "трансфер" на класически музикант в света.

Траклист:

Live At The Roundhouse:

1. La campanella in G-Sharp Minor from Grandes études de Paganini, S 141/3
2. Un sospiro in D-Flat Major from Trois études de Concert, S 144/3
3. Theme and variations in A Minor from Grandes études de Paganini, S 141/6
4. Romance "O pourquoi donc" in E Minor, S 169
5. Ständchen ("Leise flehen meine Lieder"), S 560/7
6. Rakoczy March from Hungarian Rhapsody No. 15 in A Minor, S 244/15
7. Consolation No. 2 in E Major, S 172/2
8. Hungarian Rhapsody No. 6 in D-Flat Major, S 244/6
9. Widmung, S 566
10. Ave Maria S 558

The Art Of Being A Virtuoso - документален филм
Bonus Element - A Visual Journey With Franz Liszt

Разпространява Вирджиния Рекърдс/ Sony Classical

Сподели.