Френските музикални виртуози Wax Tailor Band в София през декември

Pinterest LinkedIn +

След концерта на британската звезда Алис Ръсел (Alice Russell) и нейния бенд на 1 октомври в София по случай първия рожден ден на Reel Feel, музикалната поредица отправя поредното предизвикателство на меломаните.

На 3 декември в Sofia Live Club ще се състои първият концерт в България на френския виртуоз Wax Tailor. Ако трябва да се открои едно име от модерната френска музикална сцена, което да е еднакво силно в хип-хоп и трип-хоп жанра едновременно, то това е именно Wax Tailor, който пристига у нас с целия си 7-членен бенд.

Билети за шоуто на цена от 20 лв. ще се продават предварително в мрежата на Eventim.bg, както и на касите на НДК. В деня на събитието цената на входа на клуба ще е 30 лeвa. 

Зад името Wax Tailor стои парижанинът Jean-Christophe Le Saoût, който с изтънчеността на французин замесва уникална смесица от хип-хоп и трип-хоп с помощта на силни инструментали и вокални включвания на редица международни изпълнители и МС-та.

През 2005 г. излиза първият му албум - Tales of the Forgotten Melodies, последван от Hope & Sorrow през 2007 година, който е номиниран за "Най-добър електронен албум" на най-престижните френски награди Victoires de la Musique.

На 3 декември в Sofia Live Club публиката ще се срещне с целия лайв отряд на Wax Tailor, сред които са певицата Charlotte Savary и МС Mr. Mattic. На цигулка и бас ще свири Raphaele Germse, на флейта и саксофон - Anna Kei, Johan Blanc - на тромбон и китара, Mathieu Detton - виолончело, а самият Jean-Christophe ще дирижира зад грамофоните.


Сподели.