Lady Gaga се съблече чисто гола за демонстрация на Метода на Абрамович (Видео)

Pinterest LinkedIn +

Подобно на повечето артисти с нейната популярност, физическо и психическо изразходване, Lady Gaga следва и упражнява серия духовни практики, с които да поддържа вътрешния си баланс. Сред тях е и Методът на Абрамович, наречен така на името на своята създателка - родената в Сърбия Марина Абрамович, която също като Lady Gaga е артист.

Най-скорошният пърформанс на Абрамович е поставеният в MoMA The Artist Is Present от 2010 г., продължил три месеца. В рамките на този период тя прекара 736 часа, взирайки се неподвижно в над 1500 посетители на арт инсталацията, пожелали да застанат срещу нея.

Именно тогава Абрамович стига до заключението, че публиката има неистово желание да забави темпото, за да достигне до себе си и до друго човешко същество чрез подобна форма на сценична изява.

В момента Абрамович провежда кампания в Kickstarter, чрез която да събере необходимите й средства ($600 000) за финансирането на собствен образователен център - Marina Abramovic Institute, чрез който да промотира, предлага обучение и дава сцена за всякакъв тип пърформанси (музикални, филмови, театрални, танцови и пр.), изградени върху идеята за Long Durational Work (живо изкуство с дълго времетраене).

Мартина Абрамович посочва появата на Lady Gaga на The Artist Is Present като ключов момент за популярността, която има днес - четири десетилетия след началото на кариерата си. И отново Lady Gaga има възможността да доведе до успешен край новия й проект - Marina Abramovic Institute - с разпространеното от нея видео, чрез което демонстрира практиките на метода Абрамович.

В допълнение към изключителния контрол над тялото, и в частност на дишането и диафрагмата си, ексцентричната изпълнителка приковава вниманието с абсолютната голота на тялото си по време на своите сеанси.


Сподели.