Applause за Lady Gaga! Пилотният сингъл от ARTPOP излезе преждевременно (Аудио)

Pinterest LinkedIn +

Пилотният сингъл от горещо очаквания през ноември трети студиен албум на Lady Gaga - ARTPOP - излезе седмица по-рано от планираното поради изтичането на откъси от него в интернет.

"DUE TO HACKERS AN ABUNDANCE OF LOW/HIGH QUALITY LEAKS... WE ISSUE THIS POP MUSIC EMERGENCY... MONSTERS SPREAD THE WORD", написа Lady Gaga в своя Twitter (по цитирания caps lock начин), за да няма съмнения, че циркулиращите в мрежата откъси от Applause са станали публично достояние не по нейно желание.

Нещо, което се случи и с пилотния сингъл от новия албум на Кейти Пери, поради което и тя бе принудена да издаде Roar по-рано от предвиденото. При така създалата се ситуация Roar и Applause ще влязат в директна конкуренция в Hot 100 идната седмица (дебютирайки едновременно в изданието на 21 август).

Междувременно най-лоялните фенове на Lady Gaga подеха кампания срещу нелегалното разпространение на музика, подавайки сигнали за пиратските линкове, откъдето Applause или откъси от него могат да бъдат чути и/или изтеглени.

Подобно на Roar, Applause ще направи своята премиера на живо на 25 август по време на 2013 MTV Video Music Awards, които ще бъдат раздадени в Barclays Center в Бруклин и излъчени в ефира на музикалната медия.

Видеото към Applause, режисирано от артистичния тандем Inez van Lamsweerde и Vinoodh Matadin, a.k.a Inez & Vinoodh, ще излезе на 19 август 2013 г. - датата, за която бе планирано издаването на сингъла.


Сподели.