Lacie 500 GB P3 - с дизайна на Порше

Pinterest LinkedIn +

Преносимите твърди дискове не са това, което бяха. От екзотичен продукт с ниска вместимост сега те са истински цифрови библиотеки, които можете да пренасяте в раницата или куфарчето си.

Специално за флагманския модел преносими дискове на LaCie е разработен дизайн от световно признатата агенция Porsche Design. Заедно с огромния си капацитет и специалната визия преносимият хард диск е истинско произведение на технологичното изкуство.

500 гигабайтовият модел предлага, всички функции, присъщи на стандартните хард дискове - висока скорост на въртене на плочите от 7.200 оборота в минута. 8 мегабайта кеш памет, за по-бърз достъп до файловете и по-малко "чегъртане" на диска.

Инсталацията и употребата са елементарни. Просто свързвате хард диска през USB порта на компютъра си (ще са ви нужни два - единият е за пренос на данни, а другият за захранване), инсталирате софтуера, който върви със самия диск и сте готови.

Програмките в диска ви помагат бързо и лесно да синхронизирате новите файлове на компютъра си със съдържанието на диска ви и да направите backup на последните си документи и снимки. Или пък да прехвърлите всички клипове, филми и музика, които не ползвате, но не искате и да триете.

Това, което разваля възторга от хард диска на LaCie е фактът, че самият USB 2 порт не предлага нужната скорост за пренос на данни. Което прави диска неизползваем ако искате да инсталирате и ползвате на него различни приложения, особено игри. Другият недостатък е, че високите обороти го загряват неимоверно и ако искате да прехвърлите голямо количество данни е лоша идея да го сложите на леглото.


Технически характеристики:
Име: Lacie 500 GB P3 USB2.0
- Вместимост: 500 GB
- RPM: 7.200 rpm
- Buffer: 8 MB
- Свързване: USB 2.0
- Максимална скорост на преноса: 480 Mbit/sec
- Средна скорост на търсене: 12 ms

Купи от: Plesio
Сподели.