Дует Ритон поканиха 4500 на гости

Pinterest LinkedIn +

Дует Ритон отпразнуваха 30-годишния си юбилей на сцена с голям концерт в зала 1 на НДК. Около 4500 фена на естрадната двойка се насладиха на най-големите хитове от репертоара на изпълнителите, събрани в спектакъл под надслов "Елате ни на гости".

Събитието се радваше на голям интерес, в резултат на което билетите за концерта бяха разпродадени две седмици преди датата.

Организаторите на шоуто се бяха погрижили за перфектната визуализация, като бяха инсталирали от двете страни на сцената две големи видео стени в близост, до които имаше още две - по-малки. Централно беше разположено пано, на което по време на изпълненията се прожектираха архивни кадри на дуета.Спектакълът беше открит малко след 19 часа от двама водещи, които поканиха на сцената Екатерина Михайлова и Здравко Желязков или, накратко, дует Ритон. Още от самото начало градусът на настроението беше покачен с ритмичното парче "Как си амиго".

Последва изпълнение на песента, донесла на дует Ритон голямата награда от Златния Орфей "Огън и дим", придружена от пироефекти.

През цялото време Ритон пееха под живия акомпанимент на група от 6 музиканти, които шеговито наричаха "Оркестър без име", а за хореографията се грижеха балетите Вираж, Албена, Роберта и ансамбъл Чинари. Беквокалите пък бяха дело на "откритието на дуета" - Жени Джамбазова.Изненадите в спектакъла започнаха от самото начало, след като неочаквано Катя и Здравко поканиха на сцената фолк-певицата Рени, за да изпеят заедно парчето "Трябва да чакаш". "Преди 20 години започнах кариерата си като беквокалист на дует Ритон, за което съм им безкрайно благодарна", каза самата Рени.

Последваха изпълнения на добре познати песни като "Минало несвършено", "Сложно нещо е любовта", "Изповед", както и песента от филма "Тримата мускетари", която, както самите изпълнители споделиха, не е пята на живо в България от около 20 години.

Поредната изненада беше представянето на вокална група Трик, която празнува своя 25-годишен юбилей. По този повод Етиен Леви и компания изпяха английската версия на хита на Ритон "Каква е модата", която се казва "Too Late" и с която печелят българския конкурс за Евровизия през 1985 г.Концертът продължи с най-новото парче на Ритон "Аз съм", което е и пилотен сингъл от току-що излезлия им албум "Две Звезди".

Последваха авторски песни на нежната половинка от дуета - Катя, като "Музика и любов", "100 пъти" и "Болка от любов", в чието изпълнение се включиха народната певица Надка Караджова и квартет Славей, заедно с танцьорите от ансамбъл Чинари.

Песента дала име на целия концерт "Елате ни на гости" беше своеобразно очертаване на последната част от спектакъла, наситена с най-големите хитове на Ритон като "Някога, но не сега", "Джалма", "Дон Кихот и Дулсинея", "Накъдето ми видят очите", "Цяла нощ".Повече от два часа и половина след старта на концерта, беше поставен и неговия край с тематичната песен "Концерт", когато на сцената излязоха всички изпълнители, танцьори и гости на юбилейното шоу.

Сподели.