Купонджийки (Spring Breakers)

Pinterest LinkedIn +

САЩ, 2012, 92 мин. Режисьор: Хармъни Корийн Сценарист: Хармъни Корийн С участието на: Джеймс Франко, Ашли Бенсън, Селена Гомес, Ванеса Хъджинс, Хедър Морис, Рейчъл Корийн и др. Криминален, комедия.

За филма:

Spring Breakers е новата лента на сценариста и режисьор Хармъни Корийн. Корийн е добре познат на кинофеновете с работата си като сценарист на Kids на Лари Кларк, с предишните си режисьорски проекти Gummo, Mister Lonely и Trash Humpers. Spring Breakers беше сред заглавията, състезаващи се за Златен лъв на 69-тия филмов фестивал във Венеция.

Главните роли в Spring Breakers са поверени на номинирания за "Оскар" Джеймс Франко, когото освен в 127 Hours (127 часа) вероятно сте гледали и в трите части на Spider-Man и Oz the Great and Powerful (Оз: Великият и могъщият), Селена Гомес (Monte Carlo, Aftershock), Ашли Бенсън (Pretty Little Liars), Ванеса Хъджинс (Sucker Punch) и Рейчъл Корийн, която играе и в други два филма на режисьора - Mister Lonely и  Trash Humpers.

Историята:

Четири колежанки решават да оберат заведение за бързо хранене, за да могат да си позволят мечтаното пътешествие през ваканцията. Въпреки че планът им успява, още в началото на почивката си момичетата са арестувани. Появяват се в съдебната зала с махмурлук и по бански, но изненадващо за всички гаранцията им е платена от Елиън (Джеймс Франко) - местен гангстер, който ги взима под крилото си.

Сподели.