Купон с Дик и Джейн (Fun with Dick and Jane)

Pinterest LinkedIn +

САЩ, 2005, 90'
Режисьор: Дийн Перисът
Сценарий: Никълъс Столър, Джъд Апатоу
Участват: Джим Кери, Теа Леони, Алек Болдуин, Ричард Бърги, Лари Дорф и други
Комедия, със субтитри, английски

Осемнадесет години след успеха на “Купон с Дик и Джейн” (1977) Холивуд прави римейк на същия филм, но със звездите на днешния ден. Режисьорът Дийн Перисът (“Галактическо приключение”) е поверил главните роли на Джим Кери (“Лъжльото”, “Аз, Моя милост и Айрийн”), който е и продуцент, Теа Леони (“Лоши момчета”, “Джурасик Парк 3”) и Алек Болдуин (“Острието”, “Пърл Харбър”). Сценарият е дело на Джъд Апатоу, който миналата  година се отчете с хитовата комедия “40-годишният девственик”. “Купон с Дик и Джейн” има стабилен бюджет в размер на 100 млн. долара, което е показателно за очакванията на продуцентите.
 
Живота на семейство Харпър е спокоен и добре подреден. Дик (Джим Кери) и Джейн (Теа Леони) имат хубава къща в покрайнините на града, добра работа и малък син на име Били. Освен това в дома им живее непослушното куче Спот и прислужницата Бианка. Един ден Дик е извикан от шефа си (Алек Болдуин), който го прави вицепрезидент на фирмата и бъдещето му изглежда още по-добро. Стресирана от досегашната си работа на търговски пътник, Джейн напуска работа, спокойна от новата голяма заплата на съпруга си.
 
Само 48 часа по-късно живота на семейство Харпър внезапно се преобръща, когато става ясно, че шефът на Дик е докарал умишлено компанията си до банкрут и е “прибрал” парите на всичките си служители. Останали без работа двамата с месеци се принуждават да разпродават собствените си вещи за да преживяват. Обхванати от отчаяние и безпаричие семейство Харпър стават обирджии на магазини по неволя. Постепенно това започва да им харесва, а и се оказва доходоносно. В един момент в главите им назрява идеята, че трябва да отмъстят на шефа на Дик. Така голямата цел за обиране е набелязана.
 
 
 
 
 
Сподели.