Pamela Anderson поде кампания срещу KFC

Pinterest LinkedIn +

На фона на разрастващата се световна истерия на тема птичи грип, поувехналият секссимвол Памела Андерсън (Pamela Anderson) се заяде със световната верига за пържени пилета, KFC.

Тя се възмутила от жестокостта към пилетата и написала писмо до губернатора на щата Кентъки, Ърни Флетчър (Ernie Fletcher), с искане да бъде махнат паметника на създателя на компанията, полковник Харланд Сандърс (Harland Sanders, на снимката).

Според Андерсън и природолюбителската група Хора за Етично Отношение към Животните, паметникът бил “възхвала на жестокостта към бройлерите” и трябвало да бъде махнат от мястото си пред щатския сенат.

Писмото обаче не предизвикало желания ефект. “Полковник Сандърс беше един от най-забележителните граждани на щата – велик предприемач, прекрасен филантроп и религиозен човек и със сигурност има място в историята на Кентъки,” казва пред информационната агенция АР говорителят на губернатора, Джоди Уитакър (Jodi Whitaker). “Той със сигурност заслужава почит като такъв, но всеки си има право на мнение.”

В писмото си Андерсън описала с подробности предполагаемото лошо отношение към бройлерите. Според нея имало филмов материал, показващ как служителите в птицекланица в Западна Вирджиния, снабдяваща KFC, късали главите на живи пилета, плюели тютюн в очите им, пръскали ги със спрей и ги блъскали в земята.

Според говорителя на KFC, Лори Шалоу (Laurie Schalow), опитът да се махне паметника на полковника бил “поредния рекламен трик на природолюбителската група, целящ да създаде веганско общество”.

На сайта на организацията могат да бъдат видени кадри от въпросния запис и може да бъде поръчана напълно безплатно книга с вегетариански рецепти, плюс DVD. Посетителите са подканени да напишат писмо на конгресмена или сенатора си, в което да поискат включването на бройлерите, патиците и пуйките в списъка на животни, защитени от закона за хуманно умъртвяване на животни.

Пак според сайта на организацията кампанията им срещу KFC е подкрепена от сър Пол МакКартни (Sir Paul McCartney), Далай Лама (Dalai Lama), певицата Криси Хайнд (Chrissie Hynde) и др.


Памела Андерсън се обяви в защита на пилетата

Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.