Целият казахстански народ срещу Ali G/Борат Сагдиев

Pinterest LinkedIn +

Британският комедиант Саша Барон-Коен (Sacha Baron-Cohen) е разгневил казахстанската нация с уронващите престижа й свои реплики и поведение по време на церемонията по връчването на Европейските музикални награди на MTV на 3 ноември т.г.

Той беше домакин на събитието в амплоато си на казахстански репортер.
 
Представяйки се за Борат Сагдиев, Барон-Коен, който е най-познат с другото свое превъплъщeние - Ali G, пристигна в Лисабон за церемонията, излъчена пряко и на запис в цял свят, в частен самолет на Air Kazakh, пилотиран от едноок пилот, стиснал бутилка водка. След това той сподели с публиката, че 13-годишният му син пътува пеш, заедно с двете си жени и трите си деца и ако оцелее по време на пътуването, ще получи от баща си разрешението да "проникне в колумбийската проститутка Шакира".
 
Все в този дух актьорът описа и виното на бившата съветска република като направено от "ферментирала конска урина", и изреди четирите любими спорта на казахстанците - "диско танците, стрелбата с лък, изнасилванията и тенисът на маса".
 
Сега казахстанското правителство, дълбоко засегнато от нечестивия портрет на нацията, е взело решение да предприеме законни действия срещу комедианта.
 
"Не изключваме възможността г-н Барон-Коен да обслужва нечии политически интереси, имащи за цел да представят Казахстан и народа ни по този унизителен начин", казал е говорителят на външния министър на републиката. "Запазваме си правото за законно противодействие, ще се постараем да не допуснем повече шеги от подобно естество, а поведението на г-н Барон-Коен намираме за абсолютно недопустимо."
 
Борат Саджиев се "появява" през 1994 г. за шоу на Канал 4, и, освен на Ali G, е алтернативна проекция още на австралийския хомосексуалист Бруно - третото по известност превъплъщение на Барон-Коен.
Сподели.