"Кунг-Фу Панда 2" - забавление в Китай за малки и големи

Pinterest LinkedIn +

В последните десетина години Холивуд буквално пощуря по анимационния жанр и логично редица кино студия пренасочиха усилия в създаването на предпочитания от масовия киноман продукт. Така, на екран се появиха заглавия като "Ледена епоха", "Играта на играчките", "Магадаскар", "Шрек", които се отблагодариха на създателите си с предпочитаната редица нули след главната цифра в световния боксофис.

Всяка монета обаче има две страни и с оглед на това се появи и негативната тенденция анимацията до голяма степен да загуби типичния си детски чар, включващ лековатото и дори на моменти наивно забавление, подходящо най-вече за подрастващата аудитория.

За щастие, след изключително успешния експеримент с вече култовата (и въпреки това създадена с изцяло комерсиална цел) поредица "Шрек", от Dream Works се завърнаха към корените на анимацията и създадоха "Кунг-Фу Панда" - историята за тромавата панда По, буквално вманиачена по източноазиатските бойни изкуства и по-конкретно по кунг-фу.

Кунг Фу Панда 2

Малко очакваният успех на първата част през 2008 г. (630 млн. при 130 бюджет) показа на студиото, че публиката все още умее да се вълнува и от лековата история без дълбокомислени послания и това сякаш логично предопредели и предстоящото й продължение.

Е, през 2011 г., симпатичният пухкав мечок се завръща на екран, отново обграден с цяло съзвездие, озвучаващо главните герои - Анджелина Джоли, Джак Блек, Дъстин Хофман, Гари Олдман, Луси Лиу и дори Жан-Клод Ван Дам.

Разбира се, и тук не липсват куп забавни бойни сцени, заради които филмът е създаден в триизмерен вариант, закачките с мъдростите на източната философия, наличието на основно послание на финала (дали въобще вече има американски филм без такова?!), но като цяло "Кунг-Фу Панда 2" е създаден преди всичко с идеята да не претендира за нищо повече, от това, което е, а именно 90-минутно забавление.

Кунг Фу Панда 2

Дали за малки и големи, всеки може да прецени сам за себе си, докато е свидетел на приключенията на По и Яростната петорка в битката им срещу големия злодей, паунът Лорд Шен, решен да завладее Китай с цената на всичко, но пък да не забравяме и защо изразът "детското в нас" звучи винаги актуално...


Сподели.