Белгийците "Amenra" свирят този четвъртък в София

Pinterest LinkedIn +

В четвъртък, 7 ноември, в клуб "Mixtape 5" за първи път на българска сцена ще се качи белгийската авангардна пост метъл банда "Amenra". Към тях ще се присъединят още 2 групи – "E-L-R" от Швейцария (пост рок, атмосферичен метъл) и "Ylva" (слъдж) от Австралия.

Контрастите винаги са били дълбоко в сърцето на музиката на "Amenra" . Измъчваща тъмнина, която съществува успоредно с красотата на светлината, тежки и гръмотевични музикални тътени, които незабавно биват трансформирани в крехки и деликатни звукови тънкости. Песни, които поглъщат целия ни свят, a изведнъж започват да шептят в изолацията на собствената ни усамотена утроба. 

Много е трудно да се описва музиката на "Amenra", тъй като тя е изкуство извиращо директно от сърцата на участващите музиканти, които са способни да установяват връзка със слушателите си на едно адски дълбоко и първично ниво. Така както болката, скръбта и мимолетните моменти на радост произлизат директно от сърцето, те са реални. Бъдете сигурни, лайфовете им са нещо, което наистина е неповторимо – шумни, духовни и емоционални. Освен музиката белгийците използват и атмосферични визуални ефекти, които допълнително се отразяват на цялостното изживяване по време на концертите им.

Събитието ще се проведе в голямата зала на клуба. Записването и фотографирането на групите с професионални камери, както и използването на светкавици, е абсолютно забранено.

 

Програмата за 7 ноември е следната:

19:30 – Отваряне на вратите на клуб "Mixtape 5"
20:30 – "Ylva" (Австралия)
21:10 – "E-L-R" (Швейцаря)
22:00 – "Amenra" (Белгия)
23:30 – Oчакван край

Билети могат да бъдат намерени в мрежата на www.bilet.bg, в "The Wrong Bar" или в магазини "На тъмно". До 23:59 ч. на 6 ноември билетите струват 35 лв. От полунощ на 7.11, както и на място, ще са по 40 лв. 

Сподели.

Относно автора

За Катя Димитрова журналистиката е не просто професия, а начин на съществуване. Интересите й са свързани с международната политика, лайфстайла, здравето, науката и технологиите, а хобитата – с литературата, театъра и хубавата музика.