Кухня за душата: Джон Бон Джоуви отвори един по-различен ресторант в Ню Йорк

Pinterest LinkedIn +

В Ред Банк, Ню Йорк, отвори врати нов ресторант, в чието меню няма цени, а със сервираната храна може да се нахрани всеки, който го е заслужил. За целта посетителят може или да извади от джоба си най-малко $20, срещу които ще му бъдат сервирани три блюда, или да се включи доброволно в работния процес – като отсервира масите, зареди рафтовете или помогне в кухнята.

Онези, които изберат първия вариант, ще подпомогнат благородната кауза на ресторанта, разположен в бивша занаятчийница – да генерира средства за онези, които живеят твърде бедно и за които храната не е нещо, което получават по подразбиране.

Зад цялото дълго обмисляно начинание, ползващо се с подкрепата на местните организации, стои роденият в Ню Джърси Джон Бон Джоуви – фронтменът на една от рок групите с най-касови турнета в Северна Америка през последните години и над 130 млн. продадени копия от албумите си.

"Във времена, когато всяко пето домакинство преживява на или под прага на бедността, когато всеки шести американец е застрашен от гладуване, за един такъв ресторант настъпи подходящия момент. Това е място, изградено от и за местната общност", споделя 49-годишният музикант и актьор, собственик на ръгби отбора Philadelphia Soul, демократ и активист – основател на благотворителната организация Jon Bon Jovi Soul Foundation, който през 2009 г. бе въведен в американската Зала на Славата на авторите на песни. 

Сподели.