Куентин Тарантино посочи десетте си най-любими филма за 2013 година

Pinterest LinkedIn +

Всеки запознат с творчеството и възгледите на Куентин Тарантино (Quentin Tarantino) е напълно сигурен в едно - той обожава да гледа филми.

Като запален фен на Седмото изкуство Тарантино има традицията всяка година да публикува списък с десет филма, които са го впечатлили повече от всички останали, които е гледал през годината.

Докато през 2012 г. режисьорът беше зает с работата си по уестърна Django Unchained (Джанго без окови) и не можа да сподели фаворитите си, то през 2010-2011 г. той изненада много хора с някои от любимите си заглавия.

Макар че 2013 г. все още не е свършила, Куентин вече има наблюдения върху това как ще изглежда Топ 10 списъкът му за последните 12 месеца и, както може да се предполага, отново има необичайни продукции.

Може би най-неочаквано е присъствието на The Lone Ranger (Самотният ездач), който безапелационно беше определен като един от най-големите провали на годината, а освен това отбеляза и рекордни загуби за Disney.

Сред избраните заглавия присъстват също фаворити на критиката като Gravity (Гравитация) на Алфонсо Куарон (Alfonso Cuaron), Blue Jasmine (Син жасмин) на Уди Алън (Woody Allen) и After Midnight (След полунощ) на Ричард Линклейтър (Richard Linklater).

Филмите от комедийния жанр, които са грабнали вниманието на режисьора, са Frances Ha (Франсис Ха), Drinking Buddies и This is the End (Това е краят), а от хорърите присъства фантастичният The Conjuring (Заклинанието).

Очаква се до края на годината Тарантино да публикува и мнението си за всеки един от изброените филми.

 

Пълен списък:

Afternoon Delight (Jill Soloway)
Before Midnight (Richard Linklater)
Blue Jasmine (Woody Allen)
The Conjuring (James Wan)
Drinking Buddies (Joe Swanberg)
Frances Ha (Noah Baumbach)
Gravity (Alfonso Cuarón)
Kick-Ass 2 (Jeff Wadlow)
The Lone Ranger (Gore Verbinski)
This is the End (Seth Rogen, Evan Goldberg)

Сподели.