Критиците определиха добрия филм за 2019 г.

Pinterest LinkedIn +

Филмът "Имало едно време в... Холивуд" на режисьора Куинтин Тарантино е най-добрият филм за 2019 г. според Асоциацията на кинокритиците от САЩ и Канада. Тя раздаде годишните си награди на специална церемония в Лос Анджелис на 12 януари.

За актьор на годината критиците определиха Хоакин Финикс, който спечели признанието с главната си роля във филма "Жокера". Най-добра актриса на годината стана Рене Зелуегър с играта си в биографичния филм "Джуди". Брад Пит беше отличен като най-добър актьор във второстепенна роля ("Имало едно време в... Холивуд"), а при жените със същия приз се окичи Лора Дърн ("Брачна история").

Наградата за най-добра режисура критиците разделиха между Сам Мендес ("1917") и корееца Пон Джун-хо, чиято лента "Паразити" тази година получи много признания.

Междувременно руският портал "КиноПоиск" състави своя класация на най-добрите ленти и сериали за 2019 г. според оценки на зрители. В нея начело застана филмат "Зелената книга" на Питър Фарели с участието на българския актьор Димитър Маринов.

Списък с всички отличени на 25-тата церемония Critics’ Choice Awards можете да видите тук.
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.