Кристиано Роналдо призова феновете си да даряват кръв

Pinterest LinkedIn +

Eдин от най-популярните спортисти на нашето време − Кристиано Роналдо − отправи призив към своите фенове да даряват кръв за нуждаещите се. 32-годишната футболна звезда публикува снимка в профила си в социалната мрежа "Инстаграм" от център по кръводаряване, на която се вижда как държи в ръка плик с плазма.

Текстът към снимката гласи: "Мотивация! Знам колко хора имат нужда от тази плазма. Споделяйте снимки как дарявате и вдъхновявайте и други да станат донори!". Футболистът на "Реал Мадрид" не само призовава своите фенове да станат донори, но и самият той често помага на донорски организации и дарява кръв няколко пъти в годината.

Португалецът развива активна благотворителната дейност, която му създава заслужен позитивен имидж. През 2012 година топ футболистът продаде на търг "Златната обувка", която получи за постиженията си на терена, за 1,5 млн. евро и дари парите за изграждане на училища в ивицата Газа.

Сподели.

Относно автора

Мария Иванова е журналист с богат опит в бизнес и новинарски издания. Работила е последователно във вестник Монитор, списание b2b Magazine, Livenews.bg, Livebiz.bg и други медии. Съчетава работата в Avtora.com с позицията на главен редактор на образователния портал Uchi.bg. Пише още в Pixelmedia.bg и други издания. Обича да чете, да танцува, да спортува и да пътува.