"Крийд 2" идва в кината от този петък

Pinterest LinkedIn +

Звездите Майкъл Б. Джордан и Силвестър Сталоун ще съживят образите на Адонис Крийд и Роки Балбоа в новата продукция на MGM и Warner Bros. Pictures – "Крийд 2". Филмът представя развитието на сагата Роки и е втората част на супер успешния и изключително обичан хит от 2015 година "Крийд: Сърце на шампион", който спечели повече от 170 млн. долара в световния бокс офис.

Райън Куглър ("Черната пантера"), който режисира първия филм, се връща в "Крийд 2" като изпълнителен продуцент. Режисьор на новата част от филмовата поредица е Стивън Кейпъл джуниър, който през 2016 година режисира също и критично приветстваната драма "The Land".

В живота си Адонис Крийд се опитва единствено да намери баланса. Между личните задължения и подготовката за следващия голям мач, той се изправя срещу предизвикателството на живота си. Да застане лице в лице с опонент, свързан с миналото на семейството му, само засилва напрежението за предстоящата битка на ринга. Роки Балбоа е плътно зад гърба му през цялото време и заедно с Адонис се сблъскват със споделеното си наследство, задават си въпроса за какво си струва да се борят и разбират, че няма нищо по-важно от семейството. "Крийд 2" носи силно послание за корените на всеки от нас – да си отговорим какво ни мотивира да станем истински шампион и да си спомним, че където и да идем, не можем да избягаме от историята си.

Във филма участват още звезди като Теса Томпсън, която е в ролята на Бианка, Ууд Харис в образа на Тони Бъртън, Ръсел Хорнсби като Бъди Марсел, Флориан Мунтеану като Виктор Драго, Андре Уорд като Дани Уилър, Филисия Рашад като Мари-Ан и Долф Лундгрен в ролята на Иван Драго.

Стивън Кейпъл-младши режисира по оригиналния сценарий, създаден от Сталоун и базиран на героите от франчайза Роки. Филмът е продуциран от Силвестър Сталоун, Кевин Кинг-Темпълтън, Чарлс Уинклър, Уилям Чартоф, Дейвид Уинклър и Ирвин Уинклър. Куглър, Майкъл Джордан и Гай Рийдъл са изпълнителни продуценти на Крийд 2.

В колаборация с Кейпъл влиза творчески екип, ръководен от фотографа Креймър Моргенто ("Тор: Светът на мрака", "Игра на тронове"); продуктов дизайнер е Франко Карбон ("Непобедимите", "Billionaire Boys Club"); дизайнер на костюмите е Лиз Уолф ("Самотен мъж", "Мечтателки"), а творчески директор е Джес Росентал ("Черната пантера", "Тръмбо"). Филмът е сниман предимно във Филаделфия с няколко допълнителни локации в Ню Мексико.

"Крийд: Сърце на шампион" излиза през 2015 г. и печели много отличия за Сталоун, включително и награда "Златен глобус" за най-добра поддържаща роля, както и номинация за "Оскар" за най-добра поддържаща роля. "Крийд 2" идва в кината на 23 ноември.
Сподели.