Каква е причината Силвестър Сталоун да участва в Creed и защо тя е страхотна?

Pinterest LinkedIn +

С премиерата на Creed (Крийд) Силвестър Сталоун показа, че всъщност е един от по-добрите екшън актьори от старото поколение в Холивуд.

Негови колеги, Брус Уилис например, не спират да правят "мързеливи" филми като Die Hard (Умирай трудно), въпреки душевната и физическа болка, която причиняват на феновете си. 

Сталоун можеше също да е в това положение и вместо Creed да заснеме един доста скучен и зле режисиран Rocky X примерно, който да съсипе франчайза и да му изкара едните пари. Случаят далеч не е такъв обаче и заслуга за това има г-жа Сталоун – Дженифър Флавин. 

"Казах на жена ми: "Може би мога да пренапиша историята, например съседът на Роки да е болен и Роки да трябва да се погрижи за него. Или може би Поули се бори с някаква болест и мога...". Тя ме спря и каза: "Не, не, не, не... точно там е работата. Ако наистина искаш да стигнеш там, където може би никога в живота си не си бил, пробвай се и виж от какво си направен. Това е. Точно това правят хората всеки ден".

И Слай наистина направи нещо необичайно за него – отстъпи водещото място на далеч по-младия Майкъл Б. Джордан, за когото това ще е един от големите филми в кариерата. 

Същевременно самият Сталоун надгради над всичко, което е постигнал, показвайки, че зад всички мускули, патрони, кръв и пот има актьорски потенциал, който да развива. Както, между другото, видяхме това и от Арнолд Шварценегер през изминалите 2-3 години.

Дженифър Флавин Сталоун - жената-командир в семейството на Слай

"Не заради суетата. Не заради мъжествеността. А само заради душата. И си страхливец, ако не го направиш или ако го направиш по страхлив начин", са думите, с които Флавин решава дилемите на Слай. Резултатът в крайна сметка е може би най-предизвикателният филм на Силвестър Сталоун до момента. 


Сподели.