Кръстиха дърво на Леонардо ди Каприо

Pinterest LinkedIn +

Учени от Кралските ботанически градини на Обединеното кралство отбелязаха екологичната дейност на американския актьор Леонардо ди Каприо, като кръстиха дърво на негово име, съобщава BBC.

Наскоро открит в Камерун представител на тропическата флора Uvariopsis dicaprio е вечнозелено дърво с лъскави жълти цветя, които излизат направо от ствола. В момента този вид е застрашен.

Наричайки дървото Дикаприо, учените изразяват уважение към актьора, който помогна да се спре обезлесяването на Ебо, най-голямата гора в Централна Африка. Тази гора е местообитание на много редки растения и животни.

Наскоро стана известно, че по време на снимките на филма "Не гледай нагоре" Ди Каприо е спасил две от кучетата си, като е скочил след тях в ледено езеро и ги извадил на брега. Снимките са се провели миналата зима в един от северните райони на САЩ, където Ди Каприо е взел със себе си и своите домашни любимци.
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.