Леонардо Ди Каприо с вдъхновяваща реч при спечелването на първи Оскар

Pinterest LinkedIn +

На 28 февруари 2016 г. в Холивуд беше написана историята – Леонардо Ди Каприо спечели своята първа награда Оскар за Най-добра главна мъжка роля за филма The Revenant (Завръщането). В речта си при приемането на отличието той обърна внимание на опасните климатични промени и отбеляза, че е време човечеството да действа в тази посока, преди да е станало прекалено късно. "Климатичните промени са истински. Случва се сега. Това е най-голямата заплаха, надвиснала над целия ни вид. Ние трябва да работим заедно и да спрем да отлагаме. Трябва да подкрепяме лидерите по света, които не говорят за големите корпорации..."

На 28 февруари 2016 г. в Холивуд беше написана историята – Леонардо Ди Каприо спечели своята първа награда Оскар за Най-добра главна мъжка роля за филма The Revenant (Завръщането). 

ВИЖ ОЩЕ: Oscars 2016 – големите победители

В речта си при приемането на отличието той обърна внимание на опасните климатични промени и отбеляза, че е време човечеството да действа в тази посока, преди да е станало прекалено късно.

"Климатичните промени са истински. Случва се сега. Това е най-голямата заплаха, надвиснала над целия ни вид. Ние трябва да работим заедно и да спрем да отлагаме. Трябва да подкрепяме лидерите по света, които не говорят за големите корпорации..."


Oscars: Leonardo DiCaprio Wins Best Actor for 'The Revenant'

It's official! Leo is taking home his first Oscar. Upon accepting, The Revenant Movie star said, "Let us not take this planet for granted. I do not take this night for granted." #Oscars

Posted by The Hollywood Reporter on Sunday, 28 February 2016
Сподели.