Красимир Аврамов: "Готов съм да представям друга страна на Евровизия"

Pinterest LinkedIn +

Българският представител в тазгодишното издание на "Евровизия" - Красимир Аврамов, не скри огорчението си от негативните настроения срещу него в последните месеци.

Дни, след като се завърна от финалите в Москва, Аврамов изненадващо заяви, че е готов отново да участва в музикалния конкурс. Този път обаче, приемайки покана от друга страна в Европа, от чието име да се яви.

"Нямам задръжки от морално естество, а и границите в Европа вече са доста размити. Ако получа предложение, да, бих го приел, защото едва ли ще бъда изпратен по начина, който го сториха в България. Веднъж вече направих грешката да се доверя на медиите, отсега нататък ще слушам само сърцето си", каза Аврамов на специална пресконференция.

"Не съм вярвал, че у нас може да има толкова негативни емоции, толкова злоба. Ако не бяха добрите хора, които да ме подкрепят и да балансират ситуацията, сигурно отдавна нямаше да съм тук", каза още изпълнителят на "Illusion".

Въпреки че не успя да мине първия полуфинал и остана с актив от едва 7 точки в крайното класиране на конкурса, Краси Аврамов призна, че според него той и екипът му са се представили достойно на "Евровизия".

"Отдавна престанах да се вълнувам дали ще стигна до финала. Най-важното бе просто да се изправим пред публиката в Москва, да изпълним 'Illusion' по най-добрия начин и след това да имаме самочувствието да кажем - България може да се гордее с нас. Смятам, че го изпълнихме. Колкото до самото класиране, на всеки е ясно по какви правила се печели конкурсът. Ние сме прекалено малка държава, за да имаме какъвто и да е шанс".

Популярната поп изпълнителка Петя Буюклиева, чието присъствие също се откроява силно в песента, не скри, че според нея негативните настроения срещу Аврамов, идват от определени хора и медии.

"Дори и глухите, и слепите видяха, че песента бе представена перфектно в Москва. До последно воят, който идваше, бе от България. За съжаление, някои платени медии явно имаха за цел да очернят Краси и да му попречат да се изяви както може", каза певицата.

Буюклиева коментира и правилата на "Евровизия", заявявайки, че името на тазгодишния победител е било отдавна ясно.

"Очевидно е, че самият конкурс се провежда по скрити гео-политически правила. И всички знаехме от месеци, че именно Александър Рибак и Норвегия ще спечелят. А ние просто не бяхме поставени на еднакви позиции, защото в първия полуфинал не гласуваха Русия и Испания. И отпаднаха и други достойни песни".

Дамското присъствие в "Illusion" бе представено и от солистката на ансамбъл Българе - Албена Вескова, която също се изяви на сцената в Москва. Преживяването явно се оказа достатъчно за нея, за да реши през 2010-та г. да опита и самостоятелно късмета си в "Евровизия".

"Видях, че не е толкова страшно и смятам да се явя сама догодина. Освен това, възнамерявам да преориентирам до известна степен и стила си, като вече ще залагам на етно-хаус звук", каза Вескова по време на пресконференцията.

За финал, Красимир Аврамов заяви открито на бъдещите си заместници в конкурса, че "само с талант на 'Евровизия' не се отива".

Сподели.